Menu

Saya bekerja di...

Teruskan

Kandungan anda sedang diadaptasikan kepada jenis perniagaan anda

Setiap pelanggan mempunyai pilihan mereka yang tersendiri - penuhi selera pelanggan yang pelbagai agar mereka datang lagi ke restoran anda.

Teh hitam

Teh hitam

Teh premium ini berwarna gelap dan mewah dengan rasanya yang kuat dan mendalam. Teh hitam diperbuat daripada daun teh teroksida yang dikeringkan untuk mencegah terjadinya perubahan pada ciri-cirinya, menjadikan profilnya sungguh kuat.

Lipton Yellow Label Tea, Sir Thomas Lipton English Breakfast dan Sir Thomas Lipton Earl Grey merupakan tambahan sempurna untuk acara korporat dan juga sebagai alternatif kepada kopi kerana kandungan kafeinnya yang lebih rendah.

Teh putih

Teh putih

Daun teh putih tradisional menjalani jumlah pemprosesan minimum yang mengekalkan ciri-ciri semula jadi dan warnanya. Ini mengekalkan rasa segar dan lembut teh dengan aroma menyegarkan yang digemari oleh ramai peminum teh.

Teh hijau

Teh hijau

Warna hijau terangnya lebih daripada mencukupi untuk membolehkan ianya dikenali – minuman dengan rasa lembut ini menawarkan pelbagai manfaat kesihatan, bermula daripada khasiat antioksida hinggalah kepada meningkatkan fungsi otak. Matcha dan teh hijau, kedua-duanya mempunyai ciri yang sama, tetapi proses membuat matcha melibatkan pengenjutan serbuk teh yang diperbuat daripada daun teh, manakala teh hijau diperbuat dengan teknik infusi daun teh di dalam air.

Lipton Clear Green Tea dan Sir Thomas Lipton Green Tea Jasmine adalah sempurna untuk dihidangkan selepas makan kerana rasanya yang menyegarkan, selain terbukti membantu penghadaman.

Infusi

Infusi

Infusi atau seduhan adalah proses yang menggunakan daun teh – biasanya terdiri daripada pelbagai jenis herba, buah dan bunga yang memberikan rasa yang lebih kompleks. Teh bunga biasanya disukai kerana bau wangi semula jadinya yang mampu menenangkan deria. Teh herba pula merangsang pletora pada herba dengan pelbagai manfaat, bermula daripada penghadaman hinggalah kepada membantu masalah insomnia.

Sir Thomas Lipton Peppermint Infusion dan Sir Thomas Lipton Chamomile Infusion menawarkan manfaat daripada kandungan semula jadinya – menjadikan ia pilihan ideal untuk menenangkan dengan rasa yang pastinya disukai oleh semua.

Kembali kepada TEH DALAM BISNES MAKANAN