Saya bekerja di...

Teruskan

Kandungan anda sedang diadaptasikan kepada jenis perniagaan anda

+

Menyiapkan Demi Glace Sauce

Menyiapkan Kari

  • Biji Lada (yang dihancurkan) 3 g
  • Ubi Kentang 200 g
  • Lobak Merah 200 g
  • bay leaves 2 pc
  • Serbuk Kari Inggeris 30 g
  • Halia, kisar 20 g
  • Bawang Putih, dipotong 20 g
  • Bawang Kuning, dipotong 350 g
  • Sos Worcestershire 30 g
  • Mentega (unsalted) 120 g
  • Tenderloin (cubes) 1200 g
  1. Menyiapkan Demi Glace Sauce

    • Larutkan Knorr Campuran Sos Perang Demi Glace di dalam air dan ketepikan.
  2. Menyiapkan Daging Lembu

    • Perap daging dengan Sos Worcestershire dan ketepikan.
  3. Menyiapkan Kari

    • Di dalam periuk yang panas, cairkan mentega dan goreng daging yang telah diperap bersama Bawang Merah, Bawang Putih, Halia, Daun Bay, Lobak Merah, Ubi Kentang hingga lembut.
    • Tambahkan Sos Worcestershire, Knorr Sos Tomato Itali Pronto dan Serbuk Kari.
    • Tambahkan Sos Demi Glace. Didihkan sehingga daging empuk dan kuah menjadi pekat.
    • Tambahkan biji lada yang telah dihancurkan dan Knorr Stok Ayam.
+

Continue watching video?

Cipta sebuah akaun

Here's what you get

  • A chance to join our free sampling promotions
  • New dish ideas from our chefs
  • The latest trends and training modules