Bahan-bahan
Sirap Pandan
-
Daun Pandan, diikat 6.0 pc
-
Gula 4.0 cawan
-
Air 2.0 cawan
Menghidang
-
Jus Anggur Putih Berbuih 300.0 ml
-
Lipton A100 Uncang Teh Yellow Label 2g 2.0 pc
-
Air 4.0 cawan
-
Sirap Pandan 30.0 ml
-
Campuran Buah Tropikal (Buah Naga, Laici, Tembikai, Epal, Buah Belimbing), dipotong kiub 2.0 cawan
-
Ais Batu
Penyediaan
-
Sirap Pandan
- Masukkan 1 cawan gula, 2 cawan air dan daun pandan ke dalam periuk. Dengan api kecil, kacau sehingga hampir kesemua gula larut.
- Masukkan baki gula dan kacau hingga larut sepenuhnya.
- Ketepikan dan keluarkan daun pandan sebelum disimpan.
-
Menghidang
- Campurkan teh Lipton Uncang Teh Yellow Label (2 uncang teh + 4 cawan air panas), jus berbuih, Knorr Serbuk Limau Nipis, sirap pandan dan campuran buah tropikal ke dalam jag. Kacau rata dan sejukkan.
- Hidangkan bersama ais batu.