Saya bekerja di...

Teruskan

Kandungan anda sedang diadaptasikan kepada jenis perniagaan anda

+

Sirap Pandan

  • Daun Pandan, diikat 6 pc
  • Gula 4 cawan
  • Air 2 cawan

Menghidang

  • Jus Anggur Putih Berbuih 300 ml
  • Air 4 cawan
  • Sirap Pandan 30 ml
  • Campuran Buah Tropikal (Buah Naga, Laici, Tembikai, Epal, Buah Belimbing), dipotong kiub 2 cawan
  • Ais Batu
  1. Sirap Pandan

    • Masukkan 1 cawan gula, 2 cawan air dan daun pandan ke dalam periuk. Dengan api kecil, kacau sehingga hampir kesemua gula larut. 
    • Masukkan baki gula dan kacau hingga larut sepenuhnya.
    • Ketepikan dan keluarkan daun pandan sebelum disimpan.
  2. Menghidang

    • Campurkan teh Lipton Uncang Teh Yellow Label (2 uncang teh + 4 cawan air panas), jus berbuih, Knorr Serbuk Limau Nipis, sirap pandan dan campuran buah tropikal ke dalam jag. Kacau rata dan sejukkan. 
    • Hidangkan bersama ais batu.
+