Bahan-bahan
Menyiapkan Demi Glace Sauce
-
Air, disaring 500.0 g
Menyiapkan Daging Lembu
-
Sos Soya 40.0 g
-
Biji Lada (yang dihancurkan) 10.0 g
-
Cuka 20.0 g
-
Garam 15.0 g
-
Minyak Sayuran 20.0 g
-
Daging Lembu bahagian Blades (dipotong ketul) 1200.0 g
Menyiapkan Daging Lembu Adobo
-
Bawang Merah 150.0 g
-
bay leaves 1.0 g
-
Lobak Merah 150.0 g
-
Ubi Kentang 150.0 g
-
Santan 150.0 g
-
Air, disaring 1000.0 ml
Penyediaan
-
Menyiapkan Demi Glace Sauce
- Larutkan Knorr Campuran Sos Perang Demi Glace di dalam air dan ketepikan.
-
Menyiapkan Daging Lembu
- Perap daging lembu dengan Kicap, Biji Lada yang dihancurkan, Cuka, Garam.
- Dalam periuk yang panas, masukkan Minyak Jagung dan goreng daging yang telah diperap hingga keperangan. Ketepikan.
-
Menyiapkan Daging Lembu Adobo
- Dalam periuk yang panas, masukkan Minyak Jagung, Bawang Merah, Lobak Merah, Ubi Kentang dan Daun Bay.
- Masukkan daging yang telah diperap dan air.
- Masukkan Sos Demi Glace.
- Masukkan Santan dan Knorr Stok Ayam.
- Reneh hingga pekat.