Menu
Poin

Saya bekerja di...

Teruskan

Kandungan anda sedang diadaptasikan kepada jenis perniagaan anda

Bahan-bahan

+

Rencah

  • Bawang Merah Kecil 150.0 g
  • Belacan 15.0 g
  • Cili Kering, direbus & ditoskan 30.0 g
  • Bawang Putih 20.0 g
  • Lengkuas 15.0 g
  • Serai 40.0 g
  • Air, disaring 250.0 ml

Sup

Hidangan

  • Timun, dihiris halus 300.0 g
  • Nenas, dihiris halus 300.0 g
  • Bawang Merah, dipotong 300.0 g
  • Daun salad, dipotong halus 300.0 g
  • Cili Padi, dipotong 100.0 g
  • Cili Merah, dihiris 100.0 g
  • Telur rebus 10.0 pc
  • Laksa 1000.0 g

Hidangan masam pedas ini adalah masakan ikonik dari Penang, Utara Semenanjung Malaysia.

...

Penyediaan

  1. Rencah

    • Kisarkan kesemua bahan hingga menjadi rencah yang sebati
  2. Sup

    • Masukkan air untuk mereneh
    • Masukkan rencah yang dikisar
    • Renehkan semua bahan
    • Masukkan serbuk perasa
  3. Hidangan

    • Gunakan mangkuk hidangan
    • Masukkan laksa
    • Curahkan sup
    • Hidangkan bersama bahan-bahan bumbu
Menu
Produk
Resipi
Promosi
Cart