Menu
Poin

Saya bekerja di...

Teruskan

Kandungan anda sedang diadaptasikan kepada jenis perniagaan anda

+

Menyiapkan Knorr Jus Limau Nipis

Menyiapkan Perapan Asas Ayam

  • Seekor Ayam 1500.0 g
  • Lime juice 50.0 g

Menyiapkan Pes Kisar

  • Bawang Merah Kecil 200.0 g
  • Bawang Putih 50.0 g
  • Cili Merah 200.0 g
  • Cili Padi Merah (kisar) 30.0 g
  • Pes Udang Kering 20.0 g
  • Serbuk Kunyit 15.0 g
  • Serbuk Ketumbar 5.0 g
  • Halia 50.0 g
  • Lengkuas 40.0 g
  • Serai 80.0 g

Menyiapkan Inti

  • Daun Pisang 2.0 pc
  • Daun Limau 2.0 g
  • Pucuk Ubi Kayu (dicelur) 250.0 g
  • Gula Melaka 40.0 g
  1. Menyiapkan Knorr Jus Limau Nipis

    • Larutkan Knorr Serbuk Limau Nipis dalam air.
  2. Menyiapkan Perapan Asas Ayam

    • Perap seekor ayam dengan garam dan Jus Limau Nipis.
  3. Menyiapkan Pes Kisar

    • Kisar Bawang Kecil, Bawang Putih, Cili Merah, Cili Api Merah, Belacan, Serbuk Kunyit, Serbuk Ketumbar, Halia, Lengkuas, Serai, Air, Minyak Jagung dan Knorr Pes Tom Yam.
  4. Menyiapkan Inti

    • Lumurkan sebahagian daripada pes kisar ke atas ayam.
    • Tambahkan pes kisar yang selebihnya ke dalam Pucuk Ubi Kayu dan Daun Limau Purut untuk dijadikan inti.
    • Masukkan inti ke dalam ayam.
    • Balut Ayam dengan Daun Pisang dan stim selama 5 minit. Kemudian masukkan ke dalam ketuhar dan bakar pada suhu 175 Celsius selama 25 minit.
Menu
Produk
Resipi
Promosi
Cart