Menu
Poin

Saya bekerja di...

Teruskan

Kandungan anda sedang diadaptasikan kepada jenis perniagaan anda

Bahan-bahan

+

Bahan Kisar

  • Bawang Merah Kecil 60.0 g
  • Bawang Putih 15.0 g
  • Halia Muda 15.0 g
  • Serai 60.0 g
  • Air (untuk kisar) 150.0 ml

Bahan Rempah

  • Serbuk Kari Daging 8.0 g
  • Daun Kari 3.0 g
  • Serbuk Kunyit 5.0 g
  • Serbuk Jintan Putih 6.0 g
  • Serbuk Ketumbar 6.0 g

Bahan Perap

  • Dada Ayam, dihiris 1800.0 g
  • Garam 8.0 g
  • Knorr Pasti Sedap (Penambah Perasa Semua Dalam Satu) 750g 30.0 g

Ayam Goreng Berempah antara hidangan kegemaran rakyat Malaysia yang biasa disajikan dengan nasi minyak atau nasi lemak. Lihat resipi yang mudah dihasilkan ini untuk pelanggan anda.

...

Penyediaan

  1. Bahan Kisar

    • Sediakan dan ketepikan.

     

  2. Bahan Rempah

    • Sediakan dan ketepikan.

     

  3. Bahan Perap

    • Campurkan semua bahan kisar, bahan rempah dan garam dengan Knorr Pasti Sedap untuk membuat bahan perap.
    • Perapkan ayam untuk semalaman untuk rasa yang lebih baik.
  4. Hidangan

    • Selepas ayam diperap, panaskan minyak pada suhu yang tinggi.  
    • Goreng sehingga keemasan dan masak.
Menu
Produk
Resipi
Promosi
Cart