Menu

Saya bekerja di...

Teruskan

Kandungan anda sedang diadaptasikan kepada jenis perniagaan anda

+

Bahan Kisar

  • Bawang Merah Kecil 60.0 g
  • Bawang Putih 15.0 g
  • Halia Muda 15.0 g
  • Serai 60.0 g
  • Air (untuk kisar) 150.0 ml

Bahan Rempah

  • Serbuk Kari Daging 8.0 g
  • Daun Kari 3.0 g
  • Serbuk Kunyit 5.0 g
  • Serbuk Jintan Putih 6.0 g
  • Serbuk Ketumbar 6.0 g

Bahan Perap

  1. Bahan Kisar

    • Sediakan dan ketepikan.

     

  2. Bahan Rempah

    • Sediakan dan ketepikan.

     

  3. Bahan Perap

    • Campurkan semua bahan kisar, bahan rempah dan garam dengan Knorr Pasti Sedap untuk membuat bahan perap.
    • Perapkan ayam untuk semalaman untuk rasa yang lebih baik.
  4. Hidangan

    • Selepas ayam diperap, panaskan minyak pada suhu yang tinggi.  
    • Goreng sehingga keemasan dan masak.