Bahan-bahan
Ayam Goreng (stir fry)
-
Filet Ayam 2.0 kg
-
Minyak Sayuran 20.0 ml
Sayuran dan Sos
-
Sos - Soya, Kicap cair 50.0 ml
-
Knorr Pasti Sedap (Penambah Perasa Semua Dalam Satu) 750g 30.0 g
-
Bawang Putih, dipotong 50.0 g
-
Sawi Bunga (Choy Sum), dipotong 500.0 g
Penghidangan
-
Bawang Merah, dihiris 100.0 g
Penyediaan
-
Ayam Goreng (stir fry)
- Di dalam wok atau kuali panas, masukkan minyak jagung dan biarkan sehingga berasap, kemudian masukkan ayam yang telah dihiris dan goreng sehingga masak.
-
Sayuran dan Sos
- Masukkan bawang putih dan sawi bunga yang telah dipotong, masak selama 1 minit.
- Masukkan Sos Madu Gula Batu Knorr, kicap cair dan Knorr Pasti Sedap. Kacau.
-
Penghidangan
- Hiaskan bersama bawang merah kecil goreng dan hidangkan bersama nasi putih.