Menu

Saya bekerja di...

Teruskan

Kandungan anda sedang diadaptasikan kepada jenis perniagaan anda

+

Perapan

Tumisan dan Rencah

  • Kulit Kayu Manis 6 g
  • Bunga Lawang 3 g
  • Buah Pelaga 2 g
  • Bawang Merah Kecil 200 g
  • Bawang Putih 80 g
  • Halia 80 g
  • Cili Boh 40 g
  • Kicap Cair 200 ml
  • Kicap Manis 200 ml
  • Kicap Pekat 100 g
  • Air, disaring 500 ml

Hidangan Akhir

  • Kentang, dipotong baji 150 g
  • Bawang Besar, dipotong baji 100 g
  • Cili Merah, dipotong 120 g
  • Cili Hijau, dipotong 100 g
  • Gula 50 g
  1. Perapan

    • Perapkan ayam dengan serbuk kunyit dan Knorr Pasti Sedap.
    • Goreng dan asingkan seketika.
  2. Tumisan dan Rencah

    • Panaskan minyak, masukkan bahan tumis dan rencah sehingga wangi.
    • Masukkan bahan-bahan untuk kuah dan masukkan ayam.
  3. Hidangan Akhir

    • Siapkan dengan memasukkan bahan-bahan lain.