Menu

Saya bekerja di...

Teruskan

Kandungan anda sedang diadaptasikan kepada jenis perniagaan anda

+

Bahan Perap

Sos Kung Pao

  • Sos LP 10 g
  • Gula Halus 30 g
  • Kicap Cair 10 g
  • Kicap Pekat 5 g
  • Sos Cili 200 g

Hidangan

  • Minyak Sayuran
  • Cili Kering, dihiris besar 30 g
  • Halia Muda, dipotong 10 g
  • Daun Bawang, dihiris besar 20 g
  • Bawang Besar, dipotong baji 50 g
  • Bawang Putih, dipotong 10 g
  1. Bahan Perap

    • Campurkan semua bahan dan gaul sebati. Biarkan minima 2 jam dalam peti sejuk. 
    • Goreng sehingga masak.
  2. Sos Kung Pao

    • Campurkan semua bahan sos dan didihkan. Asing tepi.

     

  3. Hidangan

    • Tumiskan semua bahan sehingga wangi, masukkan sos kung pao bersama ayam. Gaul rata sehingga sebati. 
    • Hidang.