Bahan-bahan
Bahan Perap
-
Ayam Peha, dipotong kiub 600.0 g
-
Tepung Beras 50.0 g
-
Telur 1.0 pc
-
Knorr Pasti Sedap (Penambah Perasa Semua Dalam Satu) 750g 5.0 g
Sos Kung Pao
-
Sos LP 10.0 g
-
Gula Halus 30.0 g
-
Kicap Cair 10.0 g
-
Kicap Pekat 5.0 g
-
Sos Cili 200.0 g
-
Sos tiram 50.0 g
Hidangan
-
Minyak Sayuran
-
Cili Kering, dihiris besar 30.0 g
-
Halia Muda, dipotong 10.0 g
-
Daun Bawang, dihiris besar 20.0 g
-
Bawang Besar, dipotong baji 50.0 g
-
Bawang Putih, dipotong 10.0 g
Penyediaan
-
Bahan Perap
- Campurkan semua bahan dan gaul sebati. Biarkan minima 2 jam dalam peti sejuk.
- Goreng sehingga masak.
-
Sos Kung Pao
- Campurkan semua bahan sos dan didihkan. Asing tepi.
-
Hidangan
- Tumiskan semua bahan sehingga wangi, masukkan sos kung pao bersama ayam. Gaul rata sehingga sebati.
- Hidang.