Menu
Poin

Saya bekerja di...

Teruskan

Kandungan anda sedang diadaptasikan kepada jenis perniagaan anda

+

Perapan Protein

  • Seekor Ayam(Brining) 1800.0 g
  • Serbuk Kari 10.0 g
  • Serbuk Cili 15.0 g
  • Minyak Sayuran 100.0 g
  • Lada Hitam 2.0 g

Aromatik

Sos Telur Masin Kelapa Berkrim

  • Air, disaring 200.0 g
  • Serbuk Cili 5.0 g
  • Serbuk Kunyit 3.0 g
  • Gula Halus 10.0 g
  • Santan 200.0 ml
  1. Perapan Protein

    2 jam
    • Letakkan semua bahan untuk "Protein Marinade" ke dalam mangkuk campuran, ayam perapan selama 60 minit. Ketepikan untuk kegunaan kemudian.
  2. Aromatik

    • Tumiskan semua bahan untuk "Aromatik" sehingga wangi. 
  3. Sos Telur Masin Kelapa Berkrim

  4. Panggang & Hidangkan

    • Panggang ayam brining dalam ketuhar yang dipanaskan pada suhu 170 ° C selama 45 minit atau sehingga masak.
    • Tuangkan "Sos Telur Masin Kelapa Berkrim" yang disediakan di atas ayam untuk dihidangkan.
Menu
Produk
Resipi
Promosi
Cart