Menu

Saya bekerja di...

Teruskan

Kandungan anda sedang diadaptasikan kepada jenis perniagaan anda

+

Ramuan Perapan

Ramuan Breading

  • Tepung Jagung 300 g

Ayam Rangup

  • Chicken Chop 600 g

Sos Karamel Madu Thai

  • Sos Cili 200 g

Penyediaan dan Cara Menghidang

  • Timun Jepun, dihiris 10 pc
  • Daun Salad 10 pc
  • Roti Teratai, distim 10 pc
  1. Ramuan Perapan

    • Sediakan dan ketepikan.

     

  2. Ramuan Breading

    • Sediakan dan ketepikan.

     

  3. Ayam Rangup

    • Perap chicken chop selama sekurang-kurangnya 5 jam. 
    • Salut ayam yang telah diperap dengan "Breading" dan goreng tenggelam hingga rangup dan masak sepenuhnya.
  4. Sos Karamel Madu Thai

    • Gaul rata semua ramuan untuk "Sos Karamel Madu Thai", masak dengan api rendah untuk 2 minit hingga mendidih. Guna bila perlu.

     

  5. Penyediaan dan Cara Menghidang

    • Masukkan "Sos Karamel Madu Thai" ke dalam kuali, masukkan ayam yang telah digoreng rangup.  
    • Kacau goreng dengan api besar selama 1 minit hingga ayam disalut rata dengan sos. Guna bila perlu.
    • Letakkan chicken chop yang telah dimasak, timun dan daun salad ke dalam roti teratai yang telah distim, sedia untuk dihidang.