Saya bekerja di...

Teruskan

Kandungan anda sedang diadaptasikan kepada jenis perniagaan anda

+

Bebola daging

  • Daging Cincang 500 g
  • Garlic Cloves, minced 3 pc
  • Bawang Merah, dicincang 170 g
  • Parsli Yang Baru Diracik 170 g
  • Basil Kering 1 sudu besar
  • Telur (dipukul) 2 pc
  • Serbuk Roti 85 g
  • Garam dan Serbuk Lada

Hidangan

  • Cranberry Sauce 4 sudu besar
  • Parsli Yang Baru Diracik
  1. Bebola daging

    • Dalam sebuah mangkuk, campurkan bawang putih, bawang besar, parsli, basil, KNORR Chicken Seasoning, telur, serbuk roti, garam dan lada hitam.
    • Masukkan daging cincang, dan adun sekali semua bahan-bahan menggunakan tangan.
    • Bentukkan adunan daging kepada bebola kecil dan letakkannya ke atas dulang pembakar dengan jarak setengah inci di antara bebola.
    • Bakar selama 15-20 minit bergantung kepada saiz bebola daging.
  2. Hidangan

    • Tuang sos barbeku KNORR ke dalam mangkuk berasingan, tambahkan sos kranberi dan letakkan bebola daging.
    • Pusing-pusingkan hingga tiap bebola disaluti sos.
    • Bakar setiap Bebola Daging BBQ Kranberi yang dicucuk garpu dan hidangkan di pinggan hiasan.
    • Hiaskan dengan racikan parsli.