Saya bekerja di...

Teruskan

Kandungan anda sedang diadaptasikan kepada jenis perniagaan anda

+

Bebola Kentang

  • Air, disaring 700 ml
  • Serbuk Roti Panko 200 g
  • Pelicau Telur (egg wash) 2 g

Lapisan Atas

  • Minyak Jagung 30 g
  • Bawang Putih (dipotong dadu) 30 g
  • Bawang kuning (dipotong dadu) 50 g
  • Lada Benggala Merah (dipotong dadu) 50 g
  • Lada Benggala Hijau (dipotong dadu) 50 g
  • Serbuk Jintan Putih 5 g
  • Serbuk Ketumbar 5 g
  • Spice, Black Pepper, Crusted 2 g
  • Parsli Inggeris 6 g
  • Sos Salsa 30 g
  1. Bebola Kentang

    • Didihkan air dan masukkan Knorr Kentang Lecek. Kacau hingga larut.
    • Bahagikan kepada bebola, sapukan dengan telur dan kemudian panko. Goreng hingga rangup dan belah dua.
  2. Lapisan Atas

    • Tumis semua ramuan hingga wangi, masukkan bahan perisa, kacau rata dan masukkan mayonis.

     

  3. Menghidang

    • Sajikan sebagai pencicah