Bahan-bahan
Bebola Kubis Bunga
-
Kubis, dipotong kecil-kecil 1.3 kg
-
Tepung Serbaguna 170.0 g
-
Air 320.0 ml
-
Serbuk Bawang Putih 1.0 sudu kecil
-
Lada Hitam
-
Minyak Masak 120.0 ml
Sos Tom Yam
-
Air
-
Tepung Jagung 1.0 sudu kecil
-
Garam
Sos Aioli
-
Serbuk Bawang Putih 1.0 sudu besar
-
Jus Lemon 1.0 sudu besar
-
Kulit Lemon, yang diparut 0.3 sudu kecil
-
Dil 2.0 sudu kecil
-
Lada Hitam
Penyediaan
-
Bebola Kubis Bunga
- Dalam bekas, campurkan Tepung Serba Guna, Air, Serbuk Bawang Putih, Serbuk Lada Hitam dan Knorr Aromat Powder.
- Keringkan kubis bunga dengan tisu dapur dan celupkan ke dalam adunan cair tepung sehingga bersalut penuh dan letak ke tepi.
- Tetapkan suhu daripada sederhana ke tinggi. Dalam periuk, masukkan minyak masak.
- Perlahan-lahan masukkan kubis bunga dan gorengkannya selama 5-7 minit atau sehingga warna kuning keemasan.
- Alihkan dengan pengetus dan biarkan minyak berlebihan mengalir keluar.
-
Sos Tom Yam
- Dalam mangkuk kecil, tambah Tom Yam KNORR Paste ,Serbuk Limau Knorr dan air.
- Campurkan sehingga semua bahan larut dan letak ke tepi.
-
Sos Aioli
- Dalam mangkuk kecil, campurkan Lady's Choice Real Mayonnaise, jus lemon, serbuk bawang putih, parutan kulit lemon dan dil segar.
- Perisakan dengan KNORR Aromat Powder and Pepper, gaulkan hingga semua bahan bercampur.
- Hiaskan dengan dil kering di bahagian atas.