Saya bekerja di...

Teruskan

Kandungan anda sedang diadaptasikan kepada jenis perniagaan anda

+

Bebola Kubis Bunga

  • Kubis, dipotong kecil-kecil 1.3 kg
  • Tepung Serbaguna 170 g
  • Air 320 ml
  • Serbuk Bawang Putih 1 sudu kecil
  • Lada Hitam
  • Minyak Masak 120 ml

Sos Tom Yam

  • Air
  • Cornstarch 1 sudu kecil
  • Garam

Sos Aioli

  • Serbuk Bawang Putih 1 sudu besar
  • Jus Lemon 1 sudu besar
  • Kulit Lemon, yang diparut 0.3 sudu kecil
  • Dil 2 sudu kecil
  • Pepper
  1. Bebola Kubis Bunga

    • Dalam bekas, campurkan Tepung Serba Guna, Air, Serbuk Bawang Putih, Serbuk Lada Hitam dan Knorr Aromat Powder.
    • Keringkan kubis bunga dengan tisu dapur dan celupkan ke dalam adunan cair tepung sehingga bersalut penuh dan letak ke tepi.
    • Tetapkan suhu daripada sederhana ke tinggi. Dalam periuk, masukkan minyak masak.
    • Perlahan-lahan masukkan kubis bunga dan gorengkannya selama 5-7 minit atau sehingga warna kuning keemasan.
    • Alihkan dengan pengetus dan biarkan minyak berlebihan mengalir keluar.
  2. Sos Tom Yam

    • Dalam mangkuk kecil, tambah Tom Yam KNORR Paste ,Serbuk Limau Knorr dan air.
    • Campurkan sehingga semua bahan larut dan letak ke tepi.
  3. Sos Aioli

    • Dalam mangkuk kecil, campurkan Lady's Choice Real Mayonnaise, jus lemon, serbuk bawang putih, parutan kulit lemon dan dil segar.
    • Perisakan dengan KNORR Aromat Powder and Pepper, gaulkan hingga semua bahan bercampur.
    • Hiaskan dengan dil kering di bahagian atas.