Saya bekerja di...

Teruskan

Kandungan anda sedang diadaptasikan kepada jenis perniagaan anda

+

Pes Asas Napoli

  • Pes Bawang Merah 250 g
  • Ginger Paste 60 g
  • Sup Bunjut 16 g
  • Pes Bawang Putih 60 g
  • Minyak Jagung 60 g
  • Air 250 ml

Aroma

  • Bee Hoon 300 g
  • Ayam, dipotong kiub 100 g
  • Tauchu paste 20 g
  • Cili Boh 20 g
  • Minyak Jagung 40 g

Perisa dan pelengkap

  • Sos Ikan 5 g
  • Lobak merah 25 g
  • Kucai 30 g
  • Tauge 70 g
  • Tauhu 70 g
  • Telur 50 g

Hiasan

  • Daun Ketumbar 5 g
  • Bawang Merah (digoreng) 5 g
  1. Pes Asas Napoli

    • Panaskan minyak jagung, tumis semua bahan (kecuali Napoli Tomato Sauce Mix dan air) sehingga naik bau.
    • Kecilkan api, tambah Napoli Tomato Sauce Mix dan air hingga mendidih.
    • Biarkan ia reneh selama 5 minit
  2. Aroma

    • Tumis semua bahan termasuk Pes Utama Napoli sehingga naik bau.
    • Tambahkan ketulan ayam dan kemudian tambahkan bihun.
  3. Perisa dan pelengkap

    • Kecilkan api, tambah bahan perisa (Ayam Stok Knorr dan sos ikan) dan bahan-bahan pelengkap.
    • Biarkan ia sebati untuk seimbangkan rasa.
  4. Hiasan

    • Alihkan dari api dan hiaskan untuk hidangan