Menu
Poin

Saya bekerja di...

Teruskan

Kandungan anda sedang diadaptasikan kepada jenis perniagaan anda

Bahan-bahan

+

Doh Biskut

  • Gula Aising 120.0 g
  • Tepung Gandum (diayak) 400.0 g
  • Knorr Serbuk Telur Masin Keemasan 800G 100.0 g
  • Margarine 250.0 g

Glaze

  • Telur Ayam 2.0 pc
  • Garam Halus 2.0 g

Hiasan

  • Bijan Hitam 30.0 g

Gunakan ramuan popular ini untuk membuat biskut!

...

Penyediaan

  1. Doh Biskut

    • Gabung semua ramuan sehingga menjadi doh yang mudah dibentuk.
    • Lapik doh dengan 2 keping plastic dan canai hingga setebal 3mm. Potong ikut bentuk yang dikehendaki dan susunkan di dalam dulang pembakar yang telah dilapik dengan kertas membakar.
  2. Glaze

    • Buat glaze dengan memukul telur (XL) dan garam.

     

  3. Hiasan

    • Glaze dengan telur yang dipukul dan taburkan biji bijan hitam di atas sebagai hiasan.
    • Bakar di dalam ketuhar yang telah dipanaskan terdahulu pada suhu 170°C selama 15 ke 20 minit sehingga perang keemasan.
    • Tunggu sehingga sejuk sebelum disimpan di dalam balang kedap udara.
Menu
Produk
Resipi
Promosi
Cart