Menu

Saya bekerja di...

Teruskan

Kandungan anda sedang diadaptasikan kepada jenis perniagaan anda

Bahan-bahan

+

Pes Rempah

  • Kulit Kayu Manis 5.0 g
  • Bunga Lawang 3.0 g
  • Buah Pelaga 2.0 g
  • Bawang Merah Kisar 40.0 g
  • Pes Halia Muda 25.0 g
  • Pes Bawang Putih 15.0 g
  • Serbuk Kurma 10.0 g
  • Serbuk Jintan 2.0 g
  • Margarine 80.0 g

Sup

Repui Telur Asin


Tambahkan perisa kepada bubur tradisi ini dengan telur asin!

...

Penyediaan

  1. Pes Rempah

    • Panaskan marjerin dan tumis semua rempah kering and bahan kisar.
    • Masukkan bahan wangi (serbuk kurma dan serbuk jintan putih).
  2. Sup

    • Masukkan ayam, kacau rata hingga masak sepenuhnya. Masukkan air dan kacang. Didihkan. 
    • Masukkan beras dan didihkan hingga menjadi bubur. Kacau selalu untuk elakkan hangus di bawah periuk.
    • Tambahkan santan dan perisakan secukup rasa.
  3. Repui Telur Asin

    • Gaul rata semua ramuan. Stim pada suhu 150ᵒC selama 6 minit. Ketepikan hingga sejuk.
    • Racik dengan garpu dan sedia untuk ditaburkan di atas bubur.
    • Sedia untuk dihidangkan bersama bahan hiasan (bawang goreng dan daun parsli).
Menu
Produk
Resipi
Promosi
Cart