Saya bekerja di...

Teruskan

Kandungan anda sedang diadaptasikan kepada jenis perniagaan anda

+

Pes Rempah

  • Kulit Kayu Manis 5 g
  • Bunga Lawang 3 g
  • Buah Pelaga 2 g
  • Bawang Merah Kisar 40 g
  • Pes Halia Muda 25 g
  • Pes Bawang Putih 15 g
  • Serbuk Kurma 10 g
  • Serbuk Jintan Putih 2 g

Sup

  • Daging Dada Ayam, dicincang 300 g
  • Air, disaring 3000 ml
  • Kacang 50 g
  • Rice 250 g
  • Santan 100 g
  • Serbuk Lada Putih 10 g
  • Garam Halus 10 g

Repui Telur Asin

  1. Pes Rempah

    • Panaskan Marjerin Planta Chef dan tumis semua rempah kering and bahan kisar.
    • Masukkan bahan wangi (serbuk kurma dan serbuk jintan putih).
  2. Sup

    • Masukkan ayam, kacau rata hingga masak sepenuhnya. Masukkan air dan kacang. Didihkan. 
    • Masukkan beras dan didihkan hingga menjadi bubur. Kacau selalu untuk elakkan hangus di bawah periuk.
    • Tambahkan santan dan perisakan secukup rasa.
  3. Repui Telur Asin

    • Gaul rata semua ramuan. Stim pada suhu 150ᵒC selama 6 minit. Ketepikan hingga sejuk.
    • Racik dengan garpu dan sedia untuk ditaburkan di atas bubur.
    • Sedia untuk dihidangkan bersama bahan hiasan (bawang goreng dan daun parsli).
+

Continue watching video?

Daftar akaun

Here's what you get

  • A chance to join our free sampling promotions
  • New dish ideas from our chefs
  • The latest trends and training modules