Menu

Saya bekerja di...

Teruskan

Kandungan anda sedang diadaptasikan kepada jenis perniagaan anda

+

Pes Rempah

  • Kulit Kayu Manis 5.0 g
  • Bunga Lawang 3.0 g
  • Buah Pelaga 2.0 g
  • Bawang Merah Kisar 40.0 g
  • Pes Halia Muda 25.0 g
  • Pes Bawang Putih 15.0 g
  • Serbuk Kurma 10.0 g
  • Serbuk Jintan Putih 2.0 g
  • Marjerin 80.0 g

Sup

  • Daging Dada Ayam, dicincang 300.0 g
  • Air, disaring 3000.0 ml
  • Kacang 50.0 g
  • Rice 250.0 g
  • Santan 100.0 g
  • Serbuk Lada Putih 10.0 g
  • Garam Halus 10.0 g

Repui Telur Asin

  1. Pes Rempah

    • Panaskan marjerin dan tumis semua rempah kering and bahan kisar.
    • Masukkan bahan wangi (serbuk kurma dan serbuk jintan putih).
  2. Sup

    • Masukkan ayam, kacau rata hingga masak sepenuhnya. Masukkan air dan kacang. Didihkan. 
    • Masukkan beras dan didihkan hingga menjadi bubur. Kacau selalu untuk elakkan hangus di bawah periuk.
    • Tambahkan santan dan perisakan secukup rasa.
  3. Repui Telur Asin

    • Gaul rata semua ramuan. Stim pada suhu 150ᵒC selama 6 minit. Ketepikan hingga sejuk.
    • Racik dengan garpu dan sedia untuk ditaburkan di atas bubur.
    • Sedia untuk dihidangkan bersama bahan hiasan (bawang goreng dan daun parsli).