Menu

Saya bekerja di...

Teruskan

Kandungan anda sedang diadaptasikan kepada jenis perniagaan anda

+

Inti Makanan Laut

  • Daging Ketam 40 g
  • Daging Udang 40 g
  • Pes Ikan 20 g
  • Krim Putar 100 ml
  • Garam Halus 15 g
  • Serbuk Lada Putih 15 g

Gazpacho

  • Bunga Rosel 4 pc
  • Jus Tembikai 300 ml
  • Jus Tomato 50 g
  • Jus Saderi 20 g

Cara Menghidang

  • Telur Ikan Terbang 50 g
  • Daun Salad Frisee 50 g
  1. Inti Makanan Laut

    • Pastikan semua protein disejukkan terdahulu. Masukkan ke dalam pengadun makanan dan kisar hingga membentuk pes halus.
    • Simpan di dalam peti sejuk sebelum digunakan.
  2. Gazpacho

    • Gabungkan semua ramuan dan simpan di dalam peti sejuk sebelum dihidang.    
    • Sumbat bunga rosel.
    • Masukkan inti makanan laut ke dalam beg paiping.   
    • Paipkan inti ke dalam bunga rosel yang telah dibelah dua. Kukus selama 10 minit atau sehingga inti masak.
    • Sejukkan dan guna bila perlu.
  3. Cara Menghidang

    • Tuang gazpacho yang telah disejukkan ke dalam gelas dan letakkan bunga rosel berinti di atas.   
    • Hiaskan dengan telur ikan terbang dan daun salad frisee sebelum dihidang.