Saya bekerja di...

Teruskan

Kandungan anda sedang diadaptasikan kepada jenis perniagaan anda

+

Perapan Brisket Lembu

  • Cuka Epal (apple cider) 160 g
  • Sos Worcestershire 60 ml
  • Minyak Jagung 160 ml
  • Daun Ketumbar 160 g
  • Air, disaring 200 ml
  • Bawang Putih, dicincang 60 g
  • Mustard Dijon 30 g
  • Jintan Putih (dikisar) 10 g
  • Oregano, kering (dry) 5 g
  • Garam, laut (sea) 20 g
  • Serbuk Cili 10 g
  • Lada Hitam, ground 15 g

Sos Chipotle

Sapuan Roti Burger

Penyediaan Slaw

  • Kubis Putih 200 g
  • Kubis Merah 200 g
  1. Perapan Brisket Lembu

    • Adunkan kesemua bahan menjadi sos untuk perapan brisket.
    • Perapkan brisket selama 12 jam di dalam peti ais.
    • Bakar perlahan di dalam ketuhar pada suhu 150ᵒC selama 1 jam sehingga lembut.
    • Keluarkan, biarkan dan potong daging.
  2. Sos Chipotle

    • Di dalam periuk, campurkan kesemua bahan dan didihkan.
    • Kacau sehingga pekat.
  3. Sapuan Roti Burger

    • Sapu roti dengan Marjerin Planta Chef.
    • Bakar di atas kuali sehingga terbit aroma.
  4. Penyediaan Slaw

    • Hiris nipis kubis putih dan merah.
    • Gaulkan bersama Mayonis Sebenar Lady's Choice.
  5. Penghidangan

    • Sajikan brisket bersama sos chipotle BBQ dengan Mayonis Sebenar Lady's Choice dan slaw.
+