Menu
Poin

Saya bekerja di...

Teruskan

Kandungan anda sedang diadaptasikan kepada jenis perniagaan anda

Bahan-bahan

+

Untuk Bawang

  • Bawang Kuning (brown), dipotong 150.0 g
  • Bawang Merah, dipotong 200.0 g
  • Minyak Sayur 50.0 ml

Untuk Patti

  • Mustard Dijon 50.0 g
  • Daging Kambing, dicincang 1.2 kg
  • Kambing, Daging Sosej 300.0 g
  • Serbuk Lada Hitam 20.0 g

Untuk Keju

  • Keju, Haloumi, didadu 10.0 pc

Untuk Persiapan

Penghidangan

  • Kentang Goreng, shoestring 1.0 kg

Tiada apa yang lebih asli tentang Australia melainkan burger kambing bersama jem cili tomato dan mayonis yang pasti menambat selera pelanggan!

...

Penyediaan

  1. Untuk Bawang

    • Panaskan minyak di dalam kuali, kemudian tumis bawang yang telah didadu sehingga warnanya jernih. Keluarkan dan ketepikan.
    • Dalam kuali yang sama, tumis sederhana bawang yang dihiris sehingga keperangan, biarkan panas.
  2. Untuk Patti

    • Campurkan daging kambing cincang, daging sosej kambing, bawang yang telah dimasak, Mustard Dijon dan lada. Adun sebati.
    • Bentukkan adunan daging kambing cincang menjadi patti burger (160g), kemudian masakkan ia.
  3. Untuk Keju

    • Goreng keju di atas kuali sehingga keperangan di kedua-dua bahagian.
  4. Untuk Persiapan

    • Sediakan burger mengikut turutan berikut: kepingan bawah roti burger yang dibakar, Mayonis Sebenar Lady's Choice, salad roket, patti kambing, keju haloumi, bawang yang dibakar, Sos Napoli Knorr dan akhir sekali kepingan atas roti burger.
  5. Penghidangan

    • Hidangkan bersama kentang goreng shoestring yang baru dimasak.
Menu
Produk
Resipi
Promosi
Cart