Menu
Poin

Saya bekerja di...

Teruskan

Kandungan anda sedang diadaptasikan kepada jenis perniagaan anda

+

Makaroni

  • Air 2.0 ltr (liter)
  • Minyak Zaitun 20.0 ml
  • Makaroni 500.0 g

Sos Keju

  • Susu UHT 500.0 ml
  • Biji Lada Hitam, dikisar halus 2.0 g
  • Keju Romano 50.0 g
  • Keju Munster 50.0 g
  • Keju Parmesan 50.0 g
  • Keju Cheddar, diparut 50.0 g

Hidangan Sampingan

  • Patti Ayam 30.0 pc
  • Kepingan Keju Emmental 20.0 pc
  • Inti Makaroni & Keju 1.0 kg
  1. Makaroni

    • Masukkan minyak zaitun & Stok Ayam Knorr ke dalam periuk berisi air yang sedang mendidih.
    • Masak makaroni selama 6-8 minit.
    • Tos keluar air dan ratakan di atas dulang yang leper & sejukkan di dalam peti sejuk.
  2. Sos Keju

    • Panaskan susu hingga suhu 75°C, masukkan Knorr Campuran Sos Putih & kacau sebati.
    • Reneh hingga sos menjadi pekat, masukkan semua jenis keju – Parutan Keju Cheddar, Parmesan, Munster, Romano – dalam biji lada hitam.
  3. Hidangan Sampingan

    • Satukan makaroni dengan sos keju untuk membentuk inti makaroni & keju.
    • Goreng patti ayam hingga masak.
Menu
Produk
Resipi
Promosi
Cart