Bahan-bahan
Kebab Ayam
-
Ayam Cincang 1000.0 g
-
Serbuk Jintan Putih 5.0 g
-
Serbuk Ketumbar 5.0 g
-
Daun "Parsley", dicincang 10.0 g
-
Minyak Sayuran 10.0 ml
-
Serbuk Roti 40.0 g
-
Emping Cili 10.0 g
-
Serbuk Cili 10.0 g
Sos Jintan Putih Bawang Putih
-
Biji Jintan 10.0 g
-
Bawang Putih Goreng 20.0 g
-
Gula Halus 5.0 g
-
Daun "Parsley", dicincang 5.0 g
Penyediaan
-
Kebab Ayam
- Masukkan kesemua bahan di dalam mangkuk dan adun sebati. Perapkan di dalam peti ais selama 2 jam.
- Ambil 30gm ayam cincang dan bentukkan menjadi patti mini. Letakkannya di atas dulang pembakar yang telah diminyakkan.
- Bakar patti mini di dalam ketuhar gabungan (combi) pada suhu 180° Celsius selama 15 minit. Keluarkan dan ketepikan.
-
Sos Jintan Putih Bawang Putih
- Campurkan kesemua bahan. Sedia untuk dihidangkan.
-
Penghidangan: Burrito Kebab Ayam
- Sapu sos Jjintan putih bawang putih yang telah disediakan pada kulit tortilla.
- Susun sayuran dan 2 ketul kebab ayam di hujung kulit tortilla.
- Gulung tortilla dengan kemas.
- Masak di atas kuali kering.
- Potong dua dan hidangkan bersama sos jintan putih bawang putih ekstra.