Saya bekerja di...

Teruskan

Kandungan anda sedang diadaptasikan kepada jenis perniagaan anda

+

Churros

  • Air, disaring 500 ml
  • Minyak 200 g
  • Gula Halus 10 g
  • Tepung Biasa 150 g

Bechamel Jagung

  • Corn Kernel, Charred 100 g
  • Air, disaring 600 ml

Untuk Menghidang

  • Herba Cervil Segar 11 g
  • Serbuk Paprika Salai 30 g
  1. Churros

    • Didihkan air di dalam periuk. Bila mendidih, masukkan minyak dan semua ramuan.
    • Gaul menggunakan spatula hingga semua ramuan terbentuk doh. Alihkan dari api.
    • Biarkan sejuk ke suhu bilik.
    • Bila sudah sejuk, masukkan pes choux ini ke dalam beg piping dan picit ke dalam alat penggoreng.
    • Goreng churros hingga perang keemasan.
    • Toskan sebelum menghidang.
  2. Bechamel Jagung

    • Masukkan air dan Campuran Sos Putih Knorr ke dalam periuk. Gaul hingga sebati.
    • Didihkan secara perlahan-lahan dan masak hingga pekat.
    • Masukkan biji jagung bakar dan gaul rata.
    • Kekal suam sehingga menghidang.
  3. Untuk Menghidang

    • Taburkan serbuk paprika salai ke atas churros.
    • Tuangkan sos berchamel jagung ke dalam gelas kecil.
    • Hiaskan dengan daun cervil sebelum dihidang.