Menu
Poin

Saya bekerja di...

Teruskan

Kandungan anda sedang diadaptasikan kepada jenis perniagaan anda

Bahan-bahan

+

Ayam Mini "Patties"

Sos "Chasseur"

  • Air 800.0 ml
  • Knorr Campuran Sos Perang Demi-Glace 1KG 80.0 g
  • Tomato Merah 100.0 g
  • Bawang Besar "Holland", dipotong kiub (perencah) 100.0 g
  • Cendawan Segar, dipotong kuib (perencah) 100.0 g
  • Lada Hitam, dikisar kasar (perencah) 2.0 g
  • Daun "Bay Leaf" (perencah)
  • Corn Oil 5.0 g

Kari Kentang Lenyek

  • Air, disaring 440.0 g
  • Serbuk Kari Daging 10.0 g
  • Susu Penuh Krim 200.0 g
  • Coriander (Chopped) 5.0 g
  • Daun Pudina, dipotong 5.0 g
  • Knorr Stok Ayam 1KG 10.0 g
  • Knorr Empingan Kentang 2KG 100.0 g

Ingin memberi kelainan kepada pengunjung anda mengenai resipi ayam? Cuba "Cutlet" Ayam Goreng kami, pilihan yang sempurna untuk menu anda, sebagai hidangan sampingan atau utama.

...

Penyediaan

  1. Ayam Mini "Patties"

    • Adukkan semua bahan-bahan sehingga sebati. Bentukkan seperti bola bersaiz mini (anggaran berat : 40gm).
    • Panaskan kuali leper, goreng sehingga masak.
    • Pastikan panas sebelum dihidangkan.
  2. Sos "Chasseur"

    • Gabungkan air dengan Campuran Sos Perang Demi Glace Knorr dan masak sehingga mendidih. Tutup api dan alihkan dari dapur.
    • Untuk membuat isi tomato, potong serta asingkan tangkai dari buah tomato. Masukkan kedalam air yang mendidh sehingga kulit tomato sedikit mengelupas.
    • Masukkan tomato yang didih tadi kedalam bekas air sejuk. Tapis dan seterusnya di kupas. Asingkan bijinya dan isi tomato dipotong dadu. 
    • Untuk membuat pecencah, panaskan minyak jagung, tumis "perencah" sehingga wangi.
    • Akhirnya, sebagai penyudahan, panaskan semula "sos asas" dan masukkan "perencah" yang sudah ditumis dan "isi tomato".
    • Reneh seketika dan masukkan Pes Herba Itali Knorr secukup rasa.
  3. Kari Kentang Lenyek

    • Untuk membuat pencairan asas, panaskan air dan masukkan Stok Ayam Knorr dan serbuk kari ikan.  Didih selama 2 minit dan tutup api.
    • Gabungkan semua baki bahan dan aduk dengan "pengcairan asas".
    • Aduk sehingga sebati. Sedia untuk dihidangkan.
Menu
Produk
Resipi
Promosi
Cart