Menu

Saya bekerja di...

Teruskan

Kandungan anda sedang diadaptasikan kepada jenis perniagaan anda

+

Sos Asas Demi Glace

  • Air 1800.0 ml
  • Ginger Paste 80.0 g
  • Pes Bawang Putih 150.0 g
  • Pes Bawang Merah 200.0 g
  • Sup Bunjut 45.0 g
  • Minyak Jagung 150.0 g

Perapan

  • Daging Cincang 250.0 g
  • Sup Bunjut 2.0 g
  • Minyak Jagung 5.0 g

Susunan

  • Cherry Tomato 50.0 g
  • Bawang Merah Kecil 50.0 g
  1. Sos Asas Demi Glace

    • Panaskan minyak jagung, kemudian tumis pes bawang putih, pes bawang merah dan pes halia.
    • Kecilkan api, tambah  Knorr Demi Glace dan semua bahan dan masak hingga mendidih.
    • Rebus selama 5 minit
  2. Perapan

    • Perap protein dengan bahan perap.
    • Bentukkan menjadi bebola daging mini dan sejukkan selama 45 minit.
  3. Susunan

    • Bakar bebola daging dengan sayuran
  4. Hidangkan

    • Panaskan penggril, gril sehingga masak sederhana.
    • Hidang dengan Sos Utama Demi Glace