Menu
Poin

Saya bekerja di...

Teruskan

Kandungan anda sedang diadaptasikan kepada jenis perniagaan anda

Bahan-bahan

+

Sos Tomato

Sos Bechamel

  • Susu 200.0 ml
  • Keju Parmesan 85.0 g
  • Mozzarella Cheese 85.0 g
  • Knorr Sup Cendawan Berkrim 1KG 240.0 ml

Hidangan

  • Lasagna Yang Telah Dimasak 10.0 pc
  • Keju Cheddar diparut 170.0 g
  • Keju Kambing 170.0 g
  • Parsli untuk hiasan

Berikan perubahan kepada resipi pasta yang biasa dengan gulungan kepingan lasagna yang terisi dengan sos merah berdaging yang kaya, sedikit Keju Kambing, dan dilemuri sos krim putih.

...

Penyediaan

  1. Sos Tomato

    • Buka api sedang. Masukkan Minyak Masak ke dalam periuk dan tumis Bawang hingga lutsinar. 
    • Masukkan Cili Kembung dan tumis hingga garing. 
    • Tambahkan Bawang Putih dan tumis lagi selama 3 minit, atau hingga naik wangi. 
    • Masukkan Daging Kisar dan kacau hingga masak, kemudian masukkan KNORR Tomato Pronto.
    • Perisakan dengan with KNORR Serbuk Perencah Perasa Ayam dan Serbuk Lada mengikut selera.
    • Masukkan Gula Perang dan kacau hingga sos mendidih. Matikan api dan ketepikan.
  2. Sos Bechamel

    • Buka api sederhana. Masukkan susu dan Bring heat to medium. Pour in milk and KNORR Sup Asas Krim, kacau hingga tiada ketulan.
    • Masukkan Keju Parmesan dan Mozzarella dan kacau hingga semua keju cair. Jangan didihkan sos.
  3. Hidangan

    • Ambil sekeping lasagna yang telah dimasak dan sapukan dengan rata sos merah pada sebelah permukaan kepingan lasagna. 
    • Masukkan Sos Bechamel, diikuti dengan Keju Cheddar parut dan Keju Kambing yang dicarik. 
    • Potong kepingan lasagna dengan hati-hati. Cuba jangan hingga terkoyak.
    • Letakkan gulungan lasagna di atas kertas pembakar dan bakar di dalam ketuhar yang telah dipanaskan ke suhu 350°F, atau hingga semua keju telah cair. 
    • Hidangkan di atas pinggan, dan dihias dengan parsli.
Menu
Produk
Resipi
Promosi
Cart