Saya bekerja di...

Teruskan

Kandungan anda sedang diadaptasikan kepada jenis perniagaan anda

+

Sos Tomato

  • Minyak Masak 1 sudu besar
  • Bawang Putih, dicincang halus 170 g
  • Garlic Cloves, minced 3 pc
  • Cili Kembung Kuning, dipotong dadu 85 g
  • Cili Kembung Hijau, dipotong dadu 85 g
  • Daging Cincang 250 g
  • Gula, Brown 3 sudu besar
  • Lada, untuk rasa tambahan

Sos Bechamel

  • Susu 200 ml
  • Keju Parmesan 85 g
  • Keju Mozarella 85 g

Hidangan

  • Lasagna Yang Telah Dimasak 10 pc
  • Keju Cheddar diparut 170 g
  • Keju Kambing 170 g
  • Parsli untuk hiasan
  1. Sos Tomato

    • Buka api sedang. Masukkan Minyak Masak ke dalam periuk dan tumis Bawang hingga lutsinar. 
    • Masukkan Cili Kembung dan tumis hingga garing. 
    • Tambahkan Bawang Putih dan tumis lagi selama 3 minit, atau hingga naik wangi. 
    • Masukkan Daging Kisar dan kacau hingga masak, kemudian masukkan KNORR Tomato Pronto.
    • Perisakan dengan with KNORR Serbuk Perencah Perasa Ayam dan Serbuk Lada mengikut selera.
    • Masukkan Gula Perang dan kacau hingga sos mendidih. Matikan api dan ketepikan.
  2. Sos Bechamel

    • Buka api sederhana. Masukkan susu dan Bring heat to medium. Pour in milk and KNORR Sup Asas Krim, kacau hingga tiada ketulan.
    • Masukkan Keju Parmesan dan Mozzarella dan kacau hingga semua keju cair. Jangan didihkan sos.
  3. Hidangan

    • Ambil sekeping lasagna yang telah dimasak dan sapukan dengan rata sos merah pada sebelah permukaan kepingan lasagna. 
    • Masukkan Sos Bechamel, diikuti dengan Keju Cheddar parut dan Keju Kambing yang dicarik. 
    • Potong kepingan lasagna dengan hati-hati. Cuba jangan hingga terkoyak.
    • Letakkan gulungan lasagna di atas kertas pembakar dan bakar di dalam ketuhar yang telah dipanaskan ke suhu 350°F, atau hingga semua keju telah cair. 
    • Hidangkan di atas pinggan, dan dihias dengan parsli.
+