Menu
Poin

Saya bekerja di...

Teruskan

Kandungan anda sedang diadaptasikan kepada jenis perniagaan anda

Bahan-bahan

+

Pes Rempah

  • Bawang Merah Kecil 80.0 g
  • Bawang Putih 30.0 g
  • Halia Muda 30.0 g
  • Lengkuas 20.0 g
  • Cili Kering, direbus & ditoskan 80.0 g
  • Air, disaring 250.0 ml

Bahan Wangi

  • Kulit Kayu Manis 10.0 g
  • Cengkih 1.0 g
  • Buah Pelaga 1.0 g
  • Bunga Lawang 10.0 g
  • Daun Kari 3.0 g
  • Minyak Sayuran 80.0 g

Sup


Kari daging yang kaya ini pastinya digemari ramai!

...

Penyediaan

  1. Pes Rempah

    • Potong kasar dan dikisar hingga halus.

     

  2. Bahan Wangi

    • Tumis semua ramuan dan tambahkan pes rempah yang telah dikisar tadi. 
    • Tumis hingga naik bau.
  3. Sup

    • Masukkan ramuan campuran rempah (rempah kari daging, rempah kerutuk dan 50ml air) ke dalam bahan rempah yang sedang ditumis. Kacau hingga naik minyak.
    • Masukkan daging beef blade yang telah dipotong kiub. 
    • Masukkan air, air asam jawa, gula melaka, gula, garam dan Stok Ayam Knorr. 
    • Didihkan sehingga empuk.
    • Masukkan santan dan perisakan secukup rasa sebelum dihidang.
Menu
Produk
Resipi
Promosi
Cart