Saya bekerja di...

Teruskan

Kandungan anda sedang diadaptasikan kepada jenis perniagaan anda

+

Rencah

  • Bawang Merah Kecil 100 g
  • Bawang Putih 50 g
  • Serai 100 g
  • Cili Padi, diketuk 50 g

Gulai

  • Hirisan daging kisar 500 g
  • Serbuk Kunyit 25 g
  • Daun Limau 3.03 pc
  • Ubi kentang 80 g
  • Santan 300 ml
  • Air, disaring 600 ml
  1. Rencah

    • Kisarkan semua bahan untuk dijadikan rencah
  2. Gulai

    • Panaskan periuk secara sederhana
    • Campurkan rendah yang dikisar bersama hirisan daging salai, daun limau dan serbuk kunyit
    • Masukkan air dan potongan ubi kentang
    • Masak daging bersama kentang sehingga lembut
    • Masukkan santan dan serbuk perasa