Menu
Poin

Saya bekerja di...

Teruskan

Kandungan anda sedang diadaptasikan kepada jenis perniagaan anda

+

Rencah

  • Bawang Merah Kecil 100.0 g
  • Bawang Putih 50.0 g
  • Serai 100.0 g
  • Cili Padi, diketuk 50.0 g

Gulai

  • Hirisan daging kisar 500.0 g
  • Serbuk Kunyit 25.0 g
  • Daun Limau 3.03 pc
  • Ubi kentang 80.0 g
  • Santan 300.0 ml
  • Air, disaring 600.0 ml
  1. Rencah

    • Kisarkan semua bahan untuk dijadikan rencah
  2. Gulai

    • Panaskan periuk secara sederhana
    • Campurkan rendah yang dikisar bersama hirisan daging salai, daun limau dan serbuk kunyit
    • Masukkan air dan potongan ubi kentang
    • Masak daging bersama kentang sehingga lembut
    • Masukkan santan dan serbuk perasa
Menu
Produk
Resipi
Promosi
Cart