Menu
Poin

Saya bekerja di...

Teruskan

Kandungan anda sedang diadaptasikan kepada jenis perniagaan anda

Bahan-bahan

+

Salmon

  • Garam 20.0 g
  • Serbuk Lada Hitam 10.0 g
  • Filet Salmon (150g) 10.0 pc

Baby Kailan

  • Baby Kailan 600.0 g

Sos Halia Lemon

  • Ginger 20.0 g
  • Bawang Merah, dihiris 20.0 g
  • Cili Merah 20.0 g
  • Cuka Beras 80.0 ml
  • Knorr Serbuk Limau Nipis 400G 30.0 g
  • Lemon, diparut 30.0 g
  • Tepung Kustard 20.0 g
  • Corn Oil 20.0 ml
  • Minyak Bijan 10.0 ml

Sos di dalam resipi inspirasi Asia ini diperhebatkan dengan penggunaan bahan-bahan tambahan yang segar.

...

Penyediaan

  1. Salmon

    • Panaskan minyak di dalam kuali pemanggang bersaiz besar dan perasakan salmon bersama garam dan lada.
    • Letakkan salmon di atas kuali pemanggang yang telah panas dan masak kedua-dua bahagian salmon sehingga warna menjadi perang keemasan.
    • Kemudian masukkan salmon ke dalam ketuhar yang telah dipanaskan pada suhu 180 darjah Celsius sehingga sederhana masak.
  2. Baby Kailan

    • Basuh dan bersihkan Baby Kailan. Kemudian masukkan ke dalam air yang mendidih.
    • Masak sehingga lembut. Keluarkan dan potong menjadi beberapa bahagian.
  3. Sos Halia Lemon

    • Hiris halus halia yang telah dikupas kulit dan masukkan ke dalam periuk untuk merebus.
    • Masukkan bahan-bahan lain dan didihkan.
    • Kacau sebati dan biarkan ia sehingga pekat bagi menghasilkan sos.
  4. Untuk Persiapan

    • Untuk hidangan, letakkan Baby Kailan yang telah dipotong di atas pinggan bersama dengan salmon yang telah dimasak.
Menu
Produk
Resipi
Promosi
Cart