Saya bekerja di...

Teruskan

Kandungan anda sedang diadaptasikan kepada jenis perniagaan anda

+

Salmon

  • Garam 20 g
  • Lada Hitam, ground 10 g
  • Filet Salmon (150g) 10 pc

Baby Kailan

  • Baby Kailan 600 g

Sos Halia Lemon

  • Halia 20 g
  • Bawang Merah (dihiris) 20 g
  • Cili Merah 20 g
  • Cuka Beras 80 ml
  • Lemon, diparut 30 g
  • Tepung Kustard 20 g
  • Minyak Jagung 20 ml
  • Minyak Bijan 10 ml
  1. Salmon

    • Panaskan minyak di dalam kuali pemanggang bersaiz besar dan perasakan salmon bersama garam dan lada.
    • Letakkan salmon di atas kuali pemanggang yang telah panas dan masak kedua-dua bahagian salmon sehingga warna menjadi perang keemasan.
    • Kemudian masukkan salmon ke dalam ketuhar yang telah dipanaskan pada suhu 180 darjah Celsius sehingga sederhana masak.
  2. Baby Kailan

    • Basuh dan bersihkan Baby Kailan. Kemudian masukkan ke dalam air yang mendidih.
    • Masak sehingga lembut. Keluarkan dan potong menjadi beberapa bahagian.
  3. Sos Halia Lemon

    • Hiris halus halia yang telah dikupas kulit dan masukkan ke dalam periuk untuk merebus.
    • Masukkan bahan-bahan lain dan didihkan.
    • Kacau sebati dan biarkan ia sehingga pekat bagi menghasilkan sos.
  4. Untuk Persiapan

    • Untuk hidangan, letakkan Baby Kailan yang telah dipotong di atas pinggan bersama dengan salmon yang telah dimasak.
+

Continue watching video?

Daftar akaun

Here's what you get

  • A chance to join our free sampling promotions
  • New dish ideas from our chefs
  • The latest trends and training modules