Bahan-bahan
Salmon
-
Garam 20.0 g
-
Serbuk Lada Hitam 10.0 g
-
Filet Salmon (150g) 10.0 pc
Baby Kailan
-
Baby Kailan 600.0 g
Sos Halia Lemon
-
Halia 20.0 g
-
Bawang Merah, dihiris 20.0 g
-
Cili Merah 20.0 g
-
Cuka Beras 80.0 ml
-
Lemon, diparut 30.0 g
-
Tepung Kustard 20.0 g
-
Minyak Sayuran 20.0 ml
-
Minyak Bijan 10.0 ml
Penyediaan
-
Salmon
- Panaskan minyak di dalam kuali pemanggang bersaiz besar dan perasakan salmon bersama garam dan lada.
- Letakkan salmon di atas kuali pemanggang yang telah panas dan masak kedua-dua bahagian salmon sehingga warna menjadi perang keemasan.
- Kemudian masukkan salmon ke dalam ketuhar yang telah dipanaskan pada suhu 180 darjah Celsius sehingga sederhana masak.
-
Baby Kailan
- Basuh dan bersihkan Baby Kailan. Kemudian masukkan ke dalam air yang mendidih.
- Masak sehingga lembut. Keluarkan dan potong menjadi beberapa bahagian.
-
Sos Halia Lemon
- Hiris halus halia yang telah dikupas kulit dan masukkan ke dalam periuk untuk merebus.
- Masukkan bahan-bahan lain dan didihkan.
- Kacau sebati dan biarkan ia sehingga pekat bagi menghasilkan sos.
-
Untuk Persiapan
- Untuk hidangan, letakkan Baby Kailan yang telah dipotong di atas pinggan bersama dengan salmon yang telah dimasak.