Menu
Poin

Saya bekerja di...

Teruskan

Kandungan anda sedang diadaptasikan kepada jenis perniagaan anda

Bahan-bahan

+

Jus Limau Nipis

Perapan

  • Ikan tongkol, dipotong halus 500.0 g
  • Jus Limau 120.0 ml

Campuran

  • Bawang Merah, dicincang halus 100.0 g
  • Halia Muda, dipotong 20.0 g
  • Cili Padi Merah (kisar) 10.0 g
  • Bittergourd 200.0 g
  • Garam
  • Sugar

Cubalah masakan istimewa ini dari Sabah, Malaysia Timur yang diperbuat daripada ikan segar, jus limau, cili dan peria.

...

Penyediaan

  1. Jus Limau Nipis

    • Bancuhkan kesemua bahan
  2. Perapan

    20 minit
    • Perapkan ikan bersama jus limau nipis
  3. Campuran

    20 minit
    • Campurkan hirisan peria di dalam air garam untuk mengurangkan rasa pahit. Kemudian tapiskan ia
    • Campurkan kesemua bahan
    • Masukkan serbuk perasa
    • Dinginkan dalam peti dingin sekurang-kurangnya 2 jam untuk rasa yang lebih baik
Menu
Produk
Resipi
Promosi
Cart