Saya bekerja di...

Teruskan

Kandungan anda sedang diadaptasikan kepada jenis perniagaan anda

+

Jus Limau Nipis

  • Air, disaring 120 ml

Perapan

  • Ikan tongkol, dipotong halus 500 g
  • Jus Limau 120 ml

Campuran

  • Bawang Merah, dicincang halus 100 g
  • Halia Muda, dipotong 20 g
  • Cili Api Merah 10 g
  • Bittergourd 200 g
  • Garam
  • sugar
  • Bawang Merah, dicincang halus 100 g
  • Halia Muda, dipotong 20 g
  • Cili Api Merah 10 g
  • Bittergourd 200 g
  • Garam
  • sugar
  1. Jus Limau Nipis

    • Bancuhkan kesemua bahan
  2. Perapan

    20 minit
    • Perapkan ikan bersama jus limau nipis
  3. Campuran

    20 minit
    • Campurkan hirisan peria di dalam air garam untuk mengurangkan rasa pahit. Kemudian tapiskan ia
    • Campurkan kesemua bahan
    • Masukkan serbuk perasa
    • Dinginkan dalam peti dingin sekurang-kurangnya 2 jam untuk rasa yang lebih baik