Menu
Poin

Saya bekerja di...

Teruskan

Kandungan anda sedang diadaptasikan kepada jenis perniagaan anda

Bahan-bahan

+

Ikan Kod

  • Ikan Kod 480.0 g
  • Garam 5.0 g
  • Lada Putih 2.0 g

Kerak Telur Masin dan Serunding Ayam

Ragout Cendawan dan Edamame

  • Cendawan Shimeiji Coklat 120.0 g
  • Cendawan Shimeiji Putih 120.0 g
  • Kacang Edamame, direbus & dikeluarkan biji kacangnya 120.0 g
  • Jus Lemon 20.0 ml
  • Minyak Zaitun 20.0 ml
  • Krim 100.0 ml

Sos Tomato Halia

  • Minyak Zaitun 40.0 ml
  • Bawang Putih, dipotong 10.0 g
  • Bawang Merah, dipotong 40.0 g
  • Halia Muda, diparut 5.0 g
  • Tomato Roma, dibuang kulit & dipotong dadu 250.0 g
  • Sos Ikan 10.0 ml
  • Gula Putih 10.0 g
  • Garam 2.0 g

Hiasan

  • Daun Kari, yang telah digoreng 10.0 g
  • Bunga (yang boleh dimakan) 10.0 g

Hidangan panggang ini mempamerkan ikan kod yang disaluti dengan kerak kuning telur masin dan serunding ayam yang lazat, dihidang bersama ragout cendawan dan kacang edamame, dan sos tomato halia.

...

Penyediaan

  1. Ikan Kod

    • Dipotong bahagian dan diperisakan.
  2. Kerak Telur Masin dan Serunding Ayam

    • Cairkan Planta di dalam kuali.
    • Masukkan gula dan stok ayam. Biarkan ia cair dan larut.
    • Masukkan susu cair perlahan-lahan dan panaskan hingga ia berbuih.
    • Tambahkan serbuk telur masin, kecilkan api dan kacau hingga ia bertukar perang keemasan.
    • Gaul masuk serunding ayam dan daun kari.
  3. Ragout Cendawan dan Edamame

    • Potong cendawan shimeiji.
    • Panaskan minyak dalam kuali.
    • Tumis cendawan hingga wangi dan tambahkan kacang edamame.
    • Tambahkan perisa, krim dan jus lemon.
  4. Sos Tomato Halia

    • Panaskan minyak zaitun dan tumis bawang putih, bawang merah dan halia hingga wangi.
    • Masukkan tomato, sos ikan dan gula.
    • Reneh selama 10 minit dan perisakan mengikut selera.
  5. Hiasan

    • Goreng daun kari.
  6. Cara Menghidang

    • Panggang ikan kod di dalam ketuhar pada suhu 180 darjah selama 7 minit.
    • Salut dengan sos telur masin yang telah dimasak dan tambahkan serunding ayam di atasnya.
    • Letakkan ikan di atas ragout cendawan dan edamame. Hidangkan bersama sos tomato halia.
    • Hiaskan dengan daun kari kari dan bunga yang boleh dimakan.
Menu
Produk
Resipi
Promosi
Cart