Menu
Poin

Saya bekerja di...

Teruskan

Kandungan anda sedang diadaptasikan kepada jenis perniagaan anda

Bahan-bahan

+

Pes Cili Merah

  • Pes Bawang Putih 150.0 g
  • Cili Boh 180.0 g
  • Pes Halia Muda 80.0 g
  • Minyak masak 150.0 ml
  • Pes Bawang Merah 200.0 g
  • Knorr Serbuk Limau Nipis 400G 25.0 g

Sos Jiang Zheng

  • Acar Kucai, hiris 50.0 g
  • Sos Pelam 150.0 g
  • Tapai Tauhu 30.0 g

Perisa

  • Knorr Stok Ayam 500G 10.0 g
  • Knorr Serbuk Limau Nipis 400G

Hiasan

  • Daun Ketumbar 20.0 g

Hidangan kaum Cina yang dinikmati oleh pelbagai golongan

...

Penyediaan

  1. Pes Cili Merah

    • Panaskan  minyak dan tumis bahan-bahan untuk Pes Cili Merah sehingga naik bau.
    • Tambahkan Serbuk Perisa Limau Knorr. Masak pada api kecil sehingga pecah minyak.
  2. Sos Jiang Zheng

    • Campurkan bahan-bahan hingga sebati
  3. Perisa

    • Tambahkan perisa.
    • Tumis dengan api kecil sehingga naik bau dan pecah minyak.
    • Letakkan ke tepi.
  4. Ikan

    • Stimkan talapia sehingga masak.
    • Tuangkan Sos Jiang Zheng ke atas ikan.
  5. Hiasan

    • Hiaskan dengan daun ketumbar
Menu
Produk
Resipi
Promosi
Cart