Menu

Saya bekerja di...

Teruskan

Kandungan anda sedang diadaptasikan kepada jenis perniagaan anda

+

Kaki Kambing Panggang

  • Kaki Kambing, seluruh bahagian, bersama tulang 2500.0 g
  • Bawang Putih, diketuk 80.0 g
  • Biji Jintan 10.0 g
  • Jintan Hitam 10.0 g
  • Serbuk Paprika 10.0 g
  • Minyak Jagung 100.0 g
  • Daun Kunyit 4.0 pc
  • Daun Pisang 2.0 pc

Sos Vinaigret Ketumbar

  • Garam Halus 5.0 g
  • Gula Halus 10.0 g
  • Minyak Bawang Merah Kecil 200.0 g
  • Bawang Putih, dipotong 80.0 g
  • Daun Bawang, dipotong 300.0 g
  • Halia Muda, dipotong 100.0 g
  • Daun Ketumbar, dipotong 200.0 g
  1. Kaki Kambing Panggang

    • Perapkan keseluruhan bahagian kaki kambing dengan kesemua bahan.
    • Bakar di dalam ketuhar yang telah dipanaskan pada suhu 140° Celsius selama 30 minit.
    • Bungkus kaki kambing yang diperap bersama daun kunyit, diikuti dengan daun pisang. Teruskan membakar untuk tempoh 30 minit.
    • Selepas ia masak mengikuti cita rasa anda, keluarkan dari ketuhar dan biarkan ia terus panas sebelum dihidangkan.
  2. Sos Vinaigret Ketumbar

    • Campurkan kesemua bahan dan biarkan ia sebati selama 24 jam di dalam peti ais.
  3. Penghidangan

    • Letakkan kaki kambing bakar Oriental yang telah disediakan di atas papan pemotong.
    • Hidangkan bersama sos Vinaigret Ketumbar.