Bahan-bahan
Menyiapkan Sos Demi Glace
-
Air, disaring 1500.0 ml
Menyiapkan Kambing Perap
-
Bawang Putih, dipotong 60.0 g
-
Sos Soya 50.0 g
-
Lime juice 60.0 g
-
Kambing (dipotong dadu) 1200.0 g
-
Minyak Sayuran 30.0 g
Menyiapkan Kaldereta Kambing
-
Bawang Kuning, dipotong 200.0 g
-
Mentega (tidak bergaram) 60.0 g
-
Kentang, dipotong menjadi kiub 200.0 g
-
Lobak Merah, dipotong menjadi kiub 200.0 g
-
Kacang Pis 80.0 g
-
Capsicum 100.0 g
-
Cili Hijau (dipotong kasar) 70.0 g
Penyediaan
-
Menyiapkan Sos Demi Glace
- Larutkan Knorr Campuran Sos Perang Demi Glace di dalam air dan ketepikan.
-
Menyiapkan Kambing Perap
- Di dalam mangkuk, campurkan Bawang Putih, Sos Kicap, Jus Limau Nipis, Minyak Jagung dan ketulan daging Kambing. Perap selama 1 jam.
- Selepas 1 jam, goreng daging kambing di dalam kuali leper dan ketepikan.
-
Menyiapkan Kaldereta Kambing
- Dalam periuk lain, panaskan mentega dan tumis Bawang Besar dan Bawang Putih hingga Wangi.
- Masukkan Daun Bay, Knorr Pes Tomato, Knorr Sos Tomato Itali Pronto, Air.
- Masukkan Sos Demi Glace.
- Masukkan Ubi Kentang, Lobak Merah, Kcang Pis, Lada Belanda Merah, Knorr Stok Ayam dan Cili Hijau.