Menu
Poin

Saya bekerja di...

Teruskan

Kandungan anda sedang diadaptasikan kepada jenis perniagaan anda

Bahan-bahan

+

Menyiapkan Sos Demi Glace

  • Knorr Campuran Sos Perang Demi-Glace 1KG 100.0 g
  • Air, disaring 1500.0 ml

Menyiapkan Kambing Perap

  • Bawang Putih, dipotong 60.0 g
  • Kicap cair 50.0 g
  • Lime juice 60.0 g
  • Kambing (dipotong dadu) 1200.0 g
  • Corn Oil 30.0 g

Menyiapkan Kaldereta Kambing

  • Bawang Kuning, dipotong 200.0 g
  • Knorr Pes Tomato 4.5kg 80.0 g
  • Mentega (tidak bergaram) 60.0 g
  • Kentang, dipotong menjadi kiub 200.0 g
  • Lobak Merah, dipotong menjadi kiub 200.0 g
  • Kacang Pis 80.0 g
  • Capsicum 100.0 g
  • Knorr Stok Ayam 500G 10.0 g
  • Cili Hijau (dipotong kasar) 70.0 g

Ketulan daging kambing yang empuk di dalam stew sos perang yang wangi

...

Penyediaan

  1. Menyiapkan Sos Demi Glace

    • Larutkan Knorr Campuran Sos Perang Demi Glace di dalam air dan ketepikan.
  2. Menyiapkan Kambing Perap

    • Di dalam mangkuk, campurkan Bawang Putih, Sos Kicap, Jus Limau Nipis, Minyak Jagung dan ketulan daging Kambing. Perap selama 1 jam.
    • Selepas 1 jam, goreng daging kambing di dalam kuali leper dan ketepikan.
  3. Menyiapkan Kaldereta Kambing

    • Dalam periuk lain, panaskan mentega dan tumis Bawang Besar dan Bawang Putih hingga Wangi.
    • Masukkan Daun Bay, Knorr Pes Tomato, Knorr Sos Tomato Itali Pronto, Air.
    • Masukkan Sos Demi Glace.
    • Masukkan Ubi Kentang, Lobak Merah, Kcang Pis, Lada Belanda Merah, Knorr Stok Ayam dan Cili Hijau.
Menu
Produk
Resipi
Promosi
Cart