Saya bekerja di...

Teruskan

Kandungan anda sedang diadaptasikan kepada jenis perniagaan anda

+

Menyiapkan Perapan Daging Kambing

  • Kaki kambing 700 g
  • Ginger Paste 40 g
  • Pes Bawang Putih 30 g
  • Daun Ketumbar, dipotong 35 g
  • Tikka Masala Powder 30 g
  • Lime juice 30 ml

Menyiapkan Sos Daging Kambing

  • Onions, finely chopped 200 g
  • Bawang Putih, dipotong halus 30 g
  • Gula, Brown 15 g
  • Susu Penuh Krim 150 ml
  • Air, disaring 150 ml
  • Garam 5 g

Menyiapkan Kentang Lecek Berkari

  • Susu Penuh Krim 200 g
  • Serbuk Kari Daging 10 g
  • Air yang telah dididihkan 400 ml
  1. Menyiapkan Perapan Daging Kambing

    • Gaul bersama Lady's Choice Real Mayonnaise, Halia, Bawang Putih, Daun Ketumbar, Serbuk Tikka Masala, Jus Limau Nipis, Knorr Stok Ayam.
    • Lumurkan ke atas daging kambing dan stim-bakar pada suhu 140 darjah Celsius selama 60 minit.
  2. Menyiapkan Sos Daging Kambing

    • Dalam periukm panaskan Planta, dan tumis bawang merah, bawang putih hingga Wangi.
    • Masukkan Serbuk Tikka Masala, Gula Perang, Susu Penuh Krim, Air, Knorr Sos Tomato Itali Pronto, Knorr Stok Ayam.
  3. Menyiapkan Kentang Lecek Berkari

    • Didihkan air, masukkan Knorr Stok Ayam dan Serbuk Kari.
    • Padamkan api, tambahkan susu dan daun ketumbar.
    • Tuangkan ke dalam mangkuk yang mengandungi Knorr Kentag Lecek. Kacau rata hingga larut.
    • Hidangkan.
+