Menu

Saya bekerja di...

Teruskan

Kandungan anda sedang diadaptasikan kepada jenis perniagaan anda

+

Pes yang dikisar

  • Bawang Merah Kecil 125.0 g
  • Bawang Putih 25.0 g
  • Halia Muda 25.0 g
  • Cili Boh 20.0 g
  • Serbuk Kari Daging 40.0 g
  • Minyak Jagung 50.0 g
  • Kulit Kayu Manis 5.0 g
  • Buah Pelaga 2.0 g
  • Bunga Lawang 5.0 g
  • Air, disaring 600.0 ml

Kari Ayam

  • Paha Ayam, tanpa tulang 1.2 kg
  • Garam Halus 3.0 g
  • Kulit Lemon, diparut 20.0 g
  • Santan 250.0 g
  1. Pes yang dikisar

    • Kisarkan bawang merah kecil, bawang putih dan halia muda menjadi pes.
    • Tumis pes yang dikisar bersama rempah-ratus kering menggunakan minyak jagung sehingga naik wangi.
    • Masukkan cili boh dan serbuk kari daging.
    • Tambahkan air.
  2. Kari Ayam

    • Masukkan potongan ayam.
    • Didihkan sehingga ayam empuk.
    • Pekatkan kuah bersama santan, parutan kulit lemon dan perasakan dengan Pati Ayam Knorr dan garam.