Saya bekerja di...

Teruskan

Kandungan anda sedang diadaptasikan kepada jenis perniagaan anda

+

Penyediaan

  • Serai, dititik 3 pc
  • Onion 5 pc
  • Bawang Merah Kecil 7 pc
  • Bawang Putih 5 pc
  • Halia 6 cm
  • Cili Merah (diadun)
  • Bunga Lawang
  • Kulit Kayu Manis
  • Bunga Cengkih

Kuah Kari

  • Serbuk Kari
  • Air
  • ekor ayam dipotong kecil 2 pc
  • Santan Pekat 500 ml
  • santan (cair) 500 ml

Perasa

  1. Penyediaan

    10 minit
    • Panaskan minyak di dalam kuali
    • Masukkan kayu manis, bunga lawang dan bunga cengkih. Kacau seketika.
    • Kisarkan semua bawang besar, bawang kecil, bawang putih dan halia.
    • Campurkan pes yang dikisarkan dan, kacau sehingga garing.
    • Masukkan 3 sudu besar cili kisar. Kacau sebati.
  2. Kuah Kari

    10 minit
    • Masukkan 5 sudu besar serbuk kari.
    • Tambahkan air supaya tumisan tidak hangus. 
    • Masukkan ayam dan ubi kentang.
    • Tambahkan air (jika perlu)
    • Biarkan ia sebentar.
    • Tuangkan santan. Kacau sebati.
    • Tutupkan kuali sehingga kuah mendidih supaya ayam telah masak dan kentang menjadi empuk.
    • Tuangkan santan (pekat)
  3. Perasa

    5 minit
    • Masukkan satu sudu besar Stok Ayam Knorr, garam dan gula secukup rasa.
+

Continue watching video?

Daftar akaun

Here's what you get

  • A chance to join our free sampling promotions
  • New dish ideas from our chefs
  • The latest trends and training modules