Saya bekerja di...

Teruskan

Kandungan anda sedang diadaptasikan kepada jenis perniagaan anda

+

Perapan

Pes

  • Bawang Besar 100 g
  • Bawang Putih 30 g
  • Cili Boh 50 g
  • Minyak Jagung 60 g
  • Daun Kari 5 g

Aromatik dan Perasa

Hiasan Hidangan

  • Tomato (Dipotong Kiub) 100 g
  • Kacang Bendi 200 g
  1. Perapan

    • Perap udang dengan Knorr Pasti Sedap.
    • Goreng separa masak.
    • Letak ketepi.
  2. Pes

    • Kisarkan bawang merah, bawang putih, dan pes cili sehingga menjadi pes.
    • Panaskan minyak masak.
    • Masukkan daun kari dan goreng bersama pes.
  3. Aromatik dan Perasa

    • Masukkan serbuk kari ikan, air dan jus asam jawa kedalam masakan pes.
    • Tambahkan perasa dengan Sos perisa tiram Knorr, sos cili Knorr, dan Knorr Pasti Sedap.
  4. Hiasan Hidangan

    • Tambahkan udang yang telah dimasak, gaul sehingga pes kari bersalut.
    • Hiaskan dengan tomato dan kacang bendi.
+

Continue watching video?

Daftar akaun

Here's what you get

  • A chance to join our free sampling promotions
  • New dish ideas from our chefs
  • The latest trends and training modules