Menu

Saya bekerja di...

Teruskan

Kandungan anda sedang diadaptasikan kepada jenis perniagaan anda

+

Perapan

  • Makanan Laut, Udang, Harimau 1000.0 g
  • Knorr Pasti Sedap (Penambah Perasa Semua Dalam Satu) 750g 20.0 g

Pes

  • Bawang Besar 100.0 g
  • Bawang Putih 30.0 g
  • Cili Boh 50.0 g
  • Minyak Jagung 60.0 g
  • Daun Kari 5.0 g

Aromatik dan Perasa

  • Serbuk Kari Ikan 30.0 g
  • Air Asam Jawa 40.0 ml
  • Air, disaring 200.0 ml
  • Gula 15.0 g
  • Garam 5.0 g
  • Knorr Sos Perisa Tiram 3.6kg 30.0 g
  • Sos Cili Knorr 3.3kg 20.0 g
  • Knorr Pasti Sedap (Penambah Perasa Semua Dalam Satu) 750g 15.0 g

Hiasan Hidangan

  • Tomato (Dipotong Kiub) 100.0 g
  • Kacang Bendi 200.0 g
  1. Perapan

    • Perap udang dengan Knorr Pasti Sedap.
    • Goreng separa masak.
    • Letak ketepi.
  2. Pes

    • Kisarkan bawang merah, bawang putih, dan pes cili sehingga menjadi pes.
    • Panaskan minyak masak.
    • Masukkan daun kari dan goreng bersama pes.
  3. Aromatik dan Perasa

    • Masukkan serbuk kari ikan, air dan jus asam jawa kedalam masakan pes.
    • Tambahkan perasa dengan Sos perisa tiram Knorr, sos cili Knorr, dan Knorr Pasti Sedap.
  4. Hiasan Hidangan

    • Tambahkan udang yang telah dimasak, gaul sehingga pes kari bersalut.
    • Hiaskan dengan tomato dan kacang bendi.