Menu

Saya bekerja di...

Teruskan

Kandungan anda sedang diadaptasikan kepada jenis perniagaan anda

+

Kek Ikan Cincang Diperap

  • Isi Ikan 500.0 g
  • Bawang Merah Kecil, dipotong 30.0 g
  • Halia Muda, dipotong 20.0 g
  • Lengkuas, dipotong 10.0 g
  • Daun Selasih, dipotong halus 10.0 g
  • Minyak Bijan 2.0 ml
  • Sos Ikan 4.0 ml
  • Minyak Jagung 150.0 ml
  • Cili Merah, tanpa biji, dipotong 20.0 g

Sos Vinaigret Ketumbar

  • Daun Ketumbar, dipotong 200.0 g
  • Halia Muda, dipotong 100.0 g
  • Daun Bawang, dipotong 300.0 g
  • Bawang Putih, dipotong 80.0 g
  • Minyak Bawang Merah Kecil 200.0 g
  • Gula Halus 10.0 g
  • Garam Halus 5.0 g
  1. Kek Ikan Cincang Diperap

    • Adunkan kesemua bahan dan bentukkan menjadi patti mini bersaiz kira-kira 50gm.
    • Panaskan minyak jagung, goreng dengan minyak sedikit (shallow fry) sehingga sederhana masak. Ketepikan.
  2. Sos Vinaigret Ketumbar

    • Adun sebati semua bahan-bahan.
    • Sejukkan di dalam peti ais semalaman.
  3. Penghidangan

    • Letakkan patti yang telah dimasak di atas pinggan hidangan dan tuangkan bersama sos vinaigret ketumbar secukupnya di atas patti.
    • Hiaskan secukupnya.
Menu
Produk
Resipi
Promosi
Cart