Saya bekerja di...

Teruskan

Kandungan anda sedang diadaptasikan kepada jenis perniagaan anda

+

Kek Ikan Cincang Diperap

  • Isi Ikan 500 g
  • Bawang Merah Kecil, dipotong 30 g
  • Halia Muda, dipotong 20 g
  • Lengkuas, dipotong 10 g
  • Daun Selasih, dipotong halus 10 g
  • Minyak Bijan 2 ml
  • Sos Ikan 4 ml
  • Minyak Jagung 150 ml
  • Cili Merah, tanpa biji, dipotong 20 g

Sos Vinaigret Ketumbar

  1. Kek Ikan Cincang Diperap

    • Adunkan kesemua bahan dan bentukkan menjadi patti mini bersaiz kira-kira 50gm.
    • Panaskan minyak jagung, goreng dengan minyak sedikit (shallow fry) sehingga sederhana masak. Ketepikan.
  2. Sos Vinaigret Ketumbar

    • Adun sebati semua bahan-bahan.
    • Sejukkan di dalam peti ais semalaman.
  3. Penghidangan

    • Letakkan patti yang telah dimasak di atas pinggan hidangan dan tuangkan bersama sos vinaigret ketumbar secukupnya di atas patti.
    • Hiaskan secukupnya.
+

Continue watching video?

Daftar akaun

Here's what you get

  • A chance to join our free sampling promotions
  • New dish ideas from our chefs
  • The latest trends and training modules