Saya bekerja di...

Teruskan

Kandungan anda sedang diadaptasikan kepada jenis perniagaan anda

+

Penyediaan serbuk biskut

Campuran Mangga

Mousse Krim Keju

  1. Penyediaan serbuk biskut

    • Masukkan biskut digestive ke dalam beg plastik makanan dan pecahkan sehingga menjadi serbuk menggunakan penggelek.
    • Masukkan serbuk-serbuk biskut ke dalam mangkuk, kemudian tuangkan Marjerin Planta Chef yang telah dicairkan. Gaul sebati.
    • Masukkan ke dalam cawan hidangan dan tekan dengan lembut ke dasar cawan. Sejukkan di dalam peti ais.
  2. Campuran Mangga

    • Didihkan air, tuangkan Puding Mangga Carte D'Or. Kacau rata sehingga cair.
    • Pindahkan ia ke dalam bekas dan biarkan di dalam suhu bilik. Sejukkan.
  3. Mousse Krim Keju

    • Dengan menggunakan mixer, pukul krim keju, gula dan Serbuk Perasa Limau Nipis Knorr.
    • Masukkan 200ml krim pekat dan sambung memukul sehingga adunan sebati. Pindahkan ke dalam mangkuk.
    • Di dalam mangkuk, masukkan Campuran Mangga dan Mousse Krim Keju sehingga sekata dengan sempurna.
    • Masukkan adunan mousse ke dalam serbuk biskut menggunakan sudu, bermula dari tepi sehingga ke bahagian tengah. Sejukkan di dalam peti ais semalaman.
  4. Hiasan

    • Hidangkan bersama krim pekat di atas bersama hirisan buah mangga segar dan daun pudina.
+

Continue watching video?

Cipta sebuah akaun

Here's what you get

  • A chance to join our free sampling promotions
  • New dish ideas from our chefs
  • The latest trends and training modules