Menu
Poin

Saya bekerja di...

Teruskan

Kandungan anda sedang diadaptasikan kepada jenis perniagaan anda

Bahan-bahan

+

Kentang Jejari Panjang

  • Knorr Empingan Kentang 2KG 250.0 g
  • Air Panas 750.0 ml
  • All-Purpose Flour 75.0 g
  • Tepung Jagung 25.0 g
  • Knorr Serbuk Telur Masin Keemasan 800G 5.0 g
  • Garam 2.0 g

Sos Béchamel Telur Masin

  • Mentega 60.0 g
  • Susu 1.0 ltr (liter)
  • Tepung 50.0 g
  • Knorr Serbuk Telur Masin Keemasan 800G 3.0 g
  • Daun Bawang, dicincang 1.0 g
  • Serbuk Kari 1.0 g
  • Cili 1.0 g

Tidak mahu ketinggalan dengan trend telur masin, cara inovatif untuk memasak kentang yang benar-benar memperincikan rasa masin dan lemak telur masin yang dipadankan dengan kentang jejari goreng, yang segar rangup di bahagian luar, dan lembut enak di bahagian dalam.

...

Penyediaan

  1. Kentang Jejari Panjang

    • Masukkan air panas dan Empingan Kentang Knorr ke dalam periuk dan masak menggunakan api sederhana.
    • Kacau hingga campuran menjadi cukup pekat untuk membentuk bebola. (Jangan terlebih dikacau kerana campuran mungkin membentuk tekstur yang keras dan liat.)
    • Tekan bebola kentang lecek menggunakan pemotong kentang jejari untuk mendapatkan bentuk tiub yang panjang.
    • Goreng dalam minyak pada suhu 180°C hingga kuning keemasan. Taburkan Knorr Serbuk Masakan Telur Masin Keemasan dan garam. (Taburkan serbuk telur masin semasa kentang jejari masih panas agar serbuk melekat dengan elok.)
  2. Sos Béchamel Telur Masin

    • Tumis cili, daun bawang, Knorr Serbuk Masakan Telur Masin Keemasan dan serbuk kari di dalam kuali. Pukul susu dan mentega di dalam mangkuk. Tuangkan ke dalam kuali dan reneh.
    • Tambahkan tepung, kacau hingga adunan menjadi pekat dan tapis.
    • Tuang sos béchamel ke dalam kuali dan perisakan mengikut selera. (Jangan lupa untuk tapis sos terdahulu untuk membuang gumpalan dan mendapatkan konsistensi yang lebih halus.)
  3. Menghidang

    • Taburkan kentang jejari ke atas pinggan dan tuangkan sos ke atasnya.
Menu
Produk
Resipi
Promosi
Cart