Menu

Saya bekerja di...

Teruskan

Kandungan anda sedang diadaptasikan kepada jenis perniagaan anda

+

Kepak Ayam

  • Kepak Ayam 1000.0 g
  • Garam 2.0 g
  • Telur Ayam 50.0 g

Saduran Tepung Goreng

  • Tepung Jagung 90.0 g
  • Tepung Biasa 180.0 g
  • Tepung Naik Sendiri 90.0 g
  • Air 450.0 g

Sos Telur Masin

  • Marjerin 25.0 g
  • Daun Kari, dipetik & dibersihkan 4.0 g
  • Cili Padi 2.0 g
  • Susu Isian Sejat 50.0 g
  • Air 60.0 g
  • Gula 20.0 g
  1. Kepak Ayam

    Gabungkan semua ramuan di dalam mangkuk dan perap semalaman. 

  2. Saduran Tepung Goreng

    Gaulkan sebati semua ramuan dan ketepikan.

  3. Sos Telur Masin

    1. Cairkan marjerin di dalam periuk, tumis daun kari dan cilipadi hingga wangi.
    2. Masukkan susu sejat dan air. Renehkan.
    3. Masukkan gula, Knorr Serbuk Masakan Telur Masin Keemasan dan Knorr Stok Ayam.
    4. Reneh selama 2 minit. Ketepikan. 
  4. Sebelum Dihidangkan

    1. Panaskan alat pengoreng jeluk pada suhu 180°C.
    2. Celup ayam dengan tepung sadur dan goreng tenggelam selama 8 minit hingga ia masak sepenuhnya dan berwarna perang keemasan.
    3. Tapis minyak lebihan dari ayam goreng.
    4. Panaskan sos telur masin dan masukkan kepak ayam goreng.
    5. Sedia untuk dihidang.