Bahan-bahan
Sos Asas
-
Air, disaring 1000.0 ml
-
Isi Ikan (potongan) 60.0 g
-
Sotong 50.0 g
-
Daging Udang 50.0 g
-
Bawang Holland (dicincang) 50.0 g
-
Lobak Merah, didadu 50.0 g
-
Saderi (dipotong dadu) 40.0 g
-
Daun Bawang Kucai, dicincang 40.0 g
Perencah
-
Susu Penuh Krim 200.0 ml
Hidangkan
-
Daun "Parsley", dicincang 5.0 g
Penyediaan
-
Sos Asas
- Panaskan air sehingga mendidih. Masukan semua bahan.
- Rebus sehingga separuh masak.
- Asingkan dari air mendidih, pindahkan kedalam bekas ais sejuk. Tapis dan ketepikan.
-
Perencah
- Menggunakan air "stok asa" tadi, masukan bahan "perencah" dan aduk sehingga sebati.
- Masukan "bahan" dan bahan yang telah direbus tadi. Reneh selama 5 minit sebelum dihidangkan
-
Hidangkan
Tuang ke dalam mangkuk sup dan hias dengan daun Parsley.