Saya bekerja di...

Teruskan

Kandungan anda sedang diadaptasikan kepada jenis perniagaan anda

+

Kroket Kentang

Salutan

  • Tepung, Kanji, Gandum 300 g
  • Putih Telur 4 pc
  • Serbuk Roti 300 g
  • Minyak Masak (untuk menggoreng)

Hiasan

  • Buah Delima 1 pc

Penghidangan

  1. Kroket Kentang

    • Potong ham ayam dan keju mozzarella menjadi kiub-kiub kecil dan potongkan parsli.
    • Campurkan dengan Kentang Lecek Knorr yang telah disediakan (suhu bilik) dan perasakan dengan sedikit lada hitam.
    • Masukkan adunan ke dalam beg paiping. Picitkan dengan membentuk bentuk silinder panjang di atas loyang yang dialas kertas roti (baking paper).
  2. Salutan

    • Sadurkan kroket mengikut 3 langkah: (Tepung - Pelicau Telur - Serbuk Roti).
    • Selepas disadurkan, simpankan di dalam peti ais selama 30 minit.
    • Goreng (deep fry) kroket pada suhu 180°C menggunakan minyak panas sehingga warnanya perang keemasan.
    • Pastikan isi dalamnya panas supaya keju mozzarella dapat mencair apabila kroket dikopek.
  3. Hiasan

    • Bersihkan Buah Delima.
    • Potong tomato menjadi bentuk-bentuk berbeza (dibelah dua, dihiris, dikiub)
  4. Penghidangan

    • Hidangkan 3 Kroket untuk setiap sajian dan taburkan bersama herba-herba segar.
    • Hidangkan bersama Sos Mustard Madu Lady's Choice.
+

Here's what you get

  • A chance to join our free sampling promotions
  • New dish ideas from our chefs
  • The latest trends and training modules
Daftar akaun