Bahan-bahan
Bahan Wangi
-
Cili Padi Kampung 5.0 g
-
Daun Kari 5.0 g
-
Marjerin 200.0 g
-
Bawang Besar "Holland", dicincang 15.0 g
Sos Telur Masin Berkrim
-
Gula Halus 20.0 g
-
Susu UHT 1000.0 ml
Pasta
-
Makaroni 750.0 g
-
Keju Mozarella 250.0 g
-
Bebola Daging 15.0 pc
Penyediaan
-
Bahan Wangi
Tumis semua ramuan untuk “Bahan Wangi” -
Sos Telur Masin Berkrim
- Masukkan ramuan untuk “Sos Telur Masin Berkrim” dan kacau hingga sebati.
- Gunakan api yang kecil dan masak hingga mendidih. Reneh selama 2 minit. Guna bila perlu.
-
Pasta
- Masukkan Makaroni yang telah dimasak di dalam pinggan dan letakkan bebola daging ke atasnya.
- Tuangkan “Sos Telur Masin Berkrim” yang telah tersedia.Tambahkan Keju Mozzarella ke atas bebola daging, panggang di dalam ketuhar pada 170° C selama 5 minit. Hidangkan.