Menu

Saya bekerja di...

Teruskan

Kandungan anda sedang diadaptasikan kepada jenis perniagaan anda

+

Paha Ayam Cincang dengan Sos Kacang

  • Paha ayam, cincang 10 g
  • Bawang Merah, dicincang halus 50 g
  • Bawang Kuning, dipotong 50 g
  • Bawang Putih, dipotong halus 30 g
  • Sos Douban Sauce (Pes Kacang Soya Tapai) 30 g
  • Sos Hoisin 10 g
  • Minyak Bijan 10 g
  • Gula 5 g
  • Tepung Jagung 10 g

Untuk Menghidang

  • Mantou Sejuk Beku 10 pc
  • Daun Bawang 10 g
  • Cili Merah 10 g
  1. Paha Ayam Cincang dengan Sos Kacang

    • Tumis Bawang Merah, Bawang Kuning dan Bawang Putih di dalam kuali.
    • Masukkan Paha Ayam Cincang dan tumis hingga masak sepenuhnya.
    • Perisakan dengan sos douban, sos hoisin, minyak bijan dan gula.
    • Tambahkan tepung jagung untuk memekatkan sos dan akhir sekali masukkan Stok Ayam Pekat Knorr dan Mentega Kacang Lady's Choice. Kacau hingga sebati.
    • Alihkan dari api dan biarkan sejuk.
  2. Untuk Menghidang

    • Untuk menghidang, buat hirisan pada tengah-tengah mantou goreng dan sumbatkan inti yang telah dimasak.
    • Hiaskan dengan Daun Bawang dan Cili Merah sebelum menghidang.