Bahan-bahan
Paha Ayam Cincang dengan Sos Kacang
-
Paha ayam, cincang 10.0 g
-
Bawang Merah, dicincang halus 50.0 g
-
Bawang Kuning, dipotong 50.0 g
-
Bawang Putih, dipotong halus 30.0 g
-
Sos Douban Sauce (Pes Kacang Soya Tapai) 30.0 g
-
Sos Hoisin 10.0 g
-
Minyak Bijan 10.0 g
-
Gula 5.0 g
-
Tepung Jagung 10.0 g
Untuk Menghidang
-
Mantou Sejuk Beku 10.0 pc
-
Daun Bawang 10.0 g
-
Cili Merah 10.0 g
Penyediaan
-
Paha Ayam Cincang dengan Sos Kacang
- Tumis Bawang Merah, Bawang Kuning dan Bawang Putih di dalam kuali.
- Masukkan Paha Ayam Cincang dan tumis hingga masak sepenuhnya.
- Perisakan dengan sos douban, sos hoisin, minyak bijan dan gula.
- Tambahkan tepung jagung untuk memekatkan sos dan akhir sekali masukkan Stok Ayam Pekat Knorr dan Mentega Kacang Lady's Choice. Kacau hingga sebati.
- Alihkan dari api dan biarkan sejuk.
-
Untuk Menghidang
- Untuk menghidang, buat hirisan pada tengah-tengah mantou goreng dan sumbatkan inti yang telah dimasak.
- Hiaskan dengan Daun Bawang dan Cili Merah sebelum menghidang.