Menu

Saya bekerja di...

Teruskan

Kandungan anda sedang diadaptasikan kepada jenis perniagaan anda

+

Sos Mee Goreng

  • Kicap Cair 200 g
  • Kicap Pekat 200 g
  • Air, disaring 500 g
  • Cili Boh 150 g
  • Gula Halus 50 g

Hidangan

  • Bawang Putih, dicincang dan digoreng 20 g
  • Udang, dimasak 5 pc
  • Kek Ikan, dihiris 30 g
  • Tauhu Goreng, dipotong kiub 25 g
  • Kentang, di potong kiub dan digoreng 40 g
  • Tomato, dipotong kiub dan dimasak 30 g
  • Sawi 30 g
  • Telur Ayam 1 pc
  • Cili Boh 20 g
  • Mee Kuning, dicelur 200 g
  • Minyak Jagung 30 g
  • Tauge 100 g
  • Cili Hijau, dipotong 20 g
  • Bawang Goreng 5 g
  • Sos Mee Goreng (disediakan) 60 g
  1. Sos Mee Goreng

    • Masuk semua bahan sos dan didih selama lebih kurang 3 minit. Guna mengikut keperluan.

     

  2. Hidangan

    • Tumis bawang putih, udang, bersama cili boh. Masukkan kek ikan, kentang, tauhu dan tomato.
    • Masukkan sawi, telur, mee dan sos mee goreng. Kacau rata. Masukkan taugeh.
    • Hias dengan cili hijau dan bawang goreng.
    • Hidangkan.