Menu

Saya bekerja di...

Teruskan

Kandungan anda sedang diadaptasikan kepada jenis perniagaan anda

+

Fried Rice

  • Nasi Wangi, dimasak 1000.0 g
  • Minyak Bijan 10.0 ml
  • Kicap Cair 40.0 g
  • Serbuk Lada Putih 2.0 g
  • Green peas, frozen 200.0 g
  • Bawang Putih Goreng 50.0 g
  • Lobak Merah, didadu 100.0 g

Scramble Egg

  • Minyak Jagung 60.0 g
  • Telur Ayam 300.0 g

Crispy Chicken Chop

  • Telur Ayam 2.0 pc
  • Chicken Chop 750.0 g
  • Tepung Jagung 300.0 g

Aromatics (creamy salted egg sauce)

Creamy Salted Egg Sauce

  • Gula Halus 20.0 g
  • Susu UHT 1000.0 ml
  1. Fried Rice

    Tambahkan ramuan untuk “Bahan Perisa” ke dalam “Nasi Wangi” yang telah dimasak terdahulu.
  2. Scramble Egg

    1. Untuk penyediaan telur hancur, kacau goreng dengan api yang besar selama 1 minit.
    2. Masukkan Nasi Wangi yang telah dimasak, teruskan memasak dengan api yang besar hingga sebati.
  3. Crispy Chicken Chop

    Sadur chicken chop yang telah diperap dengan “Tepung Jagung”, goreng tenggelam hingga garing dan masak sepenuhnya. Guna bila perlu.
  4. Aromatics (creamy salted egg sauce)

    Tumis semua ramuan untuk “Bahan Wangi”. Ketepikan daun kari. Guna bila perlu.
  5. Creamy Salted Egg Sauce

    1. Masukkan ramuan untuk “Sos Telur Masin Berkrim” dan kacau hingga sebati.
    2. Gunakan api yang kecil dan masak hingga mendidih. Reneh selama 1 minit. Guna bila perlu.