Menu

Saya bekerja di...

Teruskan

Kandungan anda sedang diadaptasikan kepada jenis perniagaan anda

+

Fried Rice for Chicken Chop Fried Rice

  • Nasi Wangi, dimasak 1000.0 g
  • Minyak Bijan 10.0 ml
  • Kicap Cair 40.0 g
  • Serbuk Lada Putih 2.0 g
  • Green peas, frozen 200.0 g
  • Bawang Putih Goreng 50.0 g
  • Lobak Merah, didadu 100.0 g

Scrambled Eggs

  • Minyak Sayuran 60.0 g
  • Telur Ayam 300.0 g

Crispy Chicken Chop for Chicken Chop Fried Rice

  • Telur Ayam 2.0 pc
  • Chicken Chop 750.0 g
  • Tepung Jagung 300.0 g

Aromatics for Creamy Salted Egg Sauce

Creamy Salted Egg Sauce for Salted Egg Fried Rice

  1. Fried Rice for Chicken Chop Fried Rice

    Tambahkan ramuan untuk “Bahan Perisa” ke dalam “Nasi Wangi” yang telah dimasak terdahulu.
  2. Scrambled Eggs

    1. Untuk penyediaan telur hancur, kacau goreng dengan api yang besar selama 1 minit.
    2. Masukkan Nasi Wangi yang telah dimasak, teruskan memasak dengan api yang besar hingga sebati.
  3. Crispy Chicken Chop for Chicken Chop Fried Rice

    Sadur chicken chop yang telah diperap dengan “Tepung Jagung”, goreng tenggelam hingga garing dan masak sepenuhnya. Guna bila perlu.
  4. Aromatics for Creamy Salted Egg Sauce

    Tumis semua ramuan untuk “Bahan Wangi”. Ketepikan daun kari. Guna bila perlu.
  5. Creamy Salted Egg Sauce for Salted Egg Fried Rice

    1. Masukkan ramuan untuk “Sos Telur Masin Berkrim” dan kacau hingga sebati.
    2. Gunakan api yang kecil dan masak hingga mendidih. Reneh selama 1 minit. Guna bila perlu.
  6. Before Serving

    • Plate the chicken chop, fried rice, and scrambled eggs.
    • Pour the creamy salted egg sauce over the chicken chop fried rice.
Menu
Produk
Resipi
Promosi
Cart