Menu

Saya bekerja di...

Teruskan

Kandungan anda sedang diadaptasikan kepada jenis perniagaan anda

+

Menyiapkan Makanan Laut

  • Udang Putih (Saiz Serdang) 250.0 g
  • Clams, fresh 250.0 g
  • Sotong 250.0 g
  • Mussels, fresh 250.0 g

Menyiapkan Nasi Pilaf Makanan Laut

  • Bawang Kuning, dipotong 100.0 g
  • Bawang Putih, dipotong halus 30.0 g
  • Kismis 30.0 g
  • Serbuk Paprika 3.0 g
  • Serbuk Kunyit 8.0 g
  • Serbuk Cayenne 2.0 g
  • Nasi Basmathi 1000.0 g
  • Air, disaring 1400.0 ml
  • Bawang Merah (digoreng) 20.0 g
  • Daun Pudina 20.0 g
  • Daun Ketumbar 20.0 g
  • Bunga Lawang 5.0 g
  • cardamon pods 1.0 g
  • Kulit Kayu Manis 5.0 g
  • Marjerin 100.0 g
  1. Menyiapkan Makanan Laut

    • Didihkan semua makanan laut hingga empuk.
  2. Menyiapkan Nasi Pilaf Makanan Laut

    • Dalam kuali leper yang besar, panaskan marjerin, dan tumis Kayu Manis, Biji Pelaga, Bunga Lawang, Bawang Kuning, Bawang Putih, Kismis, Serbuk Paprika, Serbuk Kunyit, Serbuk Cayenne, Knorr Pes Herba Itali.
    • Masukkan makanan laut.
    • Tambahkan Beras Basmati, Air, Bawang Goreng, Daun Pudina, Daun Ketumbar, Knorr Stok Ayam, Knorr Serbuk Limau Nipis.
    • Stim Nasi Pilaf Makanan Laut hingga masak.
    • Bila sudah masak, masukkan in Lady's Choice Real Mayonnaise dan kacau rata perlahan-lahan.